Επικαιρότητα

Καναντέρ: Νεκροί οι δύο χειριστές του αεροσκάφους

Social spread

Τραγικός επίλογος. Νεκροί είναι και οι δύο χειριστές του Καναντέρ που συνετρίβη στην Κάρυστο.

Νεκροί είναι οι δύο χειριστές του Καναντέρ που συνετρίβη στην Κάρυστο την ώρα που επιχειρούσαν στην περιοχή Πλατανιστός.

Στην ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας αναφέρει: «Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών».

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις – Συλλυπητήρια δήλωση Μητσοτάκη

Mε απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

«Οι Έλληνες θρηνούμε, σήμερα, τον τραγικό χαμό των πιλότων μας Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη στην Εύβοια. Έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές. Αποδεικνύοντας πόσο ριψοκίνδυνες είναι οι καθημερινές αποστολές τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Αλλά και πόσο μεγάλη είναι η αυταπάρνηση των μαχητών της πρώτης γραμμής.

Η Πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων. Είναι δύο παιδιά, δύο αδέλφια όλων μας. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το εθνικό πένθος για την απώλειά τους. Σφίγγουμε, λοιπόν, τα δόντια και μετατρέπουμε τη σιωπή μας σε δύναμη. Στη μνήμη τους, συνεχίζουμε τον πόλεμο με τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων.

Η πρώτη ανακοίνωση του ΓΕΑ

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για το τραγικό δυστύχημα ανέφερε ότι: «Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού».

«Οι πιλότοι είναι εξαντλημένοι»

Ο πιλότος Παντελής Φραγκούλης είπε στο MEGA ότι το Καναντέρ επιχειρούσε σε αυτό το δύσβατο σημείο, στον Πλατανιστό, με αποτέλεσμα να κατέβει πολύ χαμηλά για να κάνει επιτυχημένη ρίψη.

«Οι πιλότοι είναι εξαντλημένοι», πρόσθεσε αφού επιχειρούν για πολλές ημέρες λόγω των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε πολλά σημεία της χώρας, ενώ υπάρχει παρατεταμένος καύσωνας.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *