Επικαιρότητα

“Fire Dragon”: Στην Κόρινθο ο σύγχρονος εξομοιωτής πυρκαγιάς

Social spread

Ο Fire Dragon, ο αυτοκινούμενος εξομοιωτής πυρκαγιάς του Πυροσβεστικού Σώματος, βρίσκεται στη Κόρινθο από σήμερα Δευτέρα 05/02 προκειμένου να εκπαιδεύσει όλους τους Πυροσβέστες του νομού Κορινθίας

Οι πυροσβέστες καλούνται να εφαρμόσουν σύγχρονες επικαιροποιημενες τεχνικές κατάσβεσης και να εκπαιδευτούν στη χρήση νέων αυλών αστικής πυρόσβεσης, κατανοώντας τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητές του έναντι των παλαιότερων. Καλούνται επίσης να αντιμετωπίσουν σενάρια , τα οποία θέτει ο εκάστοτε εκπαιδευτής, ο οποίος βρίσκεται και αυτός εντός του χώρου εκπαίδευσης μαζί με τους εκπαιδευόμενους.

Όλα τα σενάρια είναι άκρως ρεαλιστικά διότι υπάρχουν πραγματικές εστίες φωτιάς, έντονος καπνός όπου δημιουργεί ένα περιβάλλον με μηδενική ορατότητα και πολύ υψηλές θερμοκρασίες που φτάνουν τους 500+ βαθμούς στην οροφή του χώρου εκπαίδευσης ενώ στο χώρο που ενεργούν οι πυροσβέστες οι θερμοκρασία είναι πάνω από 200 βαθμούς κελσίου. Σε αυτό το περιβάλλον ο πυροσβέστης καλείται να αντιμετωπίσει και να κατασβέσει 6 εστίες φωτιάς και ταυτόχρονα να πραγματοποιήσει έρευνα για την εύρεση εγκλωβισμένου ατόμου και τη διάσωσή του, το οποίο και θα πρέπει να αφήσουν σε ασφαλές μέρος.

Την εκπαίδευση πραγματοποίησαν οι Αντιπύραρχος Γεώργιος Κονίδας, Ανθυποπυραγός Νικόλαος Λιάκος, Ανθυποπυραγός Κωνσταντίνος Οικονόμου και Υπαρχιπυροσβέστης Δημήτριος Χατζηδάκης.

Πηγή: Korintohstv.gr