EventsΕπικαιρότητα

ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΘΝΗΤΟΙ, ΘΝΗΤΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ !ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ GIORGIA FUMANTI / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΧΑΛΗΣ

Social spread

Δύο καλλιτέχνες παγκοσμίου εμβελείας, η σοπράνο Giorgia Fumanti και ο συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης, ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής εις τον προσφάτως αποβιώσαντα μουσικό Βαγγέλη Παπαθανασίου, παγκοσμίως γνωστό ως Vangelis.

Πρόκειται για ένα μοναδικό έργο «ύμνος», ένα μουσικό αμάγαλμα, αποτελούμενο από διάσημες συνθέσεις τού μεγάλου Έλληνα δημιουργού και από έργα τού Αλέξανδρου Χάχαλη, εμπνευσμένα αποκλειστικά από τον «πνευματικό του πατέρα», τον Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Επίσης θα ερμηνευθούν κλασσικές μελωδίες που ερμηνεύει η κ. Giorgia Fumanti με τον μοναδικό της τρόπο.

Επίσης σας γνωστοποιούμε ότι μετά από τις δύο παραστάσεις στις 10 Αυγούστου, με τον Δήμο Άργους, στον Αύλειο Xώρο του Βυζαντινού Μουσείου και στις 12 Αυγούστου και με τον Δήμο Μονεμβασίας, στο Ξενοδοχείο Λαζαρέτο, και που απέσπασαν τον μεγάλο ενθουσιασμό των θεατών, θα γίνει η 3η και τελευταία παράσταση στο Λουτράκι στις 19 Αυγούστου και ώρα 21:00, με την ευγενή φιλοξενία και παραχώρηση του Ανοιχτού Θεάτρου τής εταιρείας Wyndham Loutraki Poseidon Resort και σε συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, προς τιμήν του Βαγγέλη Παπαθανασίου και αυτός είναι ο λόγος τής παρουσίας της κ. Fumanti στην Ελλάδα.

Την παράσταση θα παρουσιάσει η συγγραφέας και ποιήτρια Ζαχαρούλα Παπαδάκη και θα την κινηματογραφήσει ο διεθνούς κύρους σκηνοθέτης Δημήτρης Ζησόπουλος.

Είσοδος ελεύθερη.

Επίσης, θα γίνει βιντεοσκόπηση της κας Giorgia Fumanti και του κου Αλεξάνδρου Χάχαλη την 21η Αυγούστου εντός του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας, για την ανάδειξη των αξιών τού Ολυμπιακού Ιδεώδους. Η κυρία Φουμάντι θα ενδυθεί αυθεντικό φόρεμα της αείμνηστης ντίβας της Όπερας Μαρίας Κάλλας, και θα τραγουδήσει τον Δελφικό Χρησμό προς τον βασιλέα Ίφιτον της Αρχαίας Ήλιδας (8ος-9ος αιών ΠΚΕ) μελοποιημένον από τον κο Χάχαλη:“Αυτόν τε Ίφιτον δέοι και Ηλείους τον Ολυμπικόν Αγώνα ανανεώσασθαι», Παυσανίας

Σχετικοί σύνδεσμοι:

1. Giorgia Fumanti Conquest Of Paradise (Vangelis)

2. Giorgia Fumanti, “Adagio”(Albinoni)

3. NEIL ARMSTRONG 1930-2012 / ALEXANDROS HAHALIS, KATERINA MINA, FULL MOON, PANSELINOS, STARMUS 2014

4. Της Ανάμνησης Φτερά, της Ψυχής μας τα Ιερά! Αλέξανδρος Χάχαλης

5. All Nations here come together, Αλέξανδρος Χάχαλης, Κατερίνα Μηνά, Rick Wakeman

Σχετικοί σύνδεσμοι:1. Giorgia Fumanti Conquest Of Paradise (Vangelis)2. Giorgia Fumanti, “Adagio”(Albinoni)3. NEIL ARMSTRONG 1930-2012 / ALEXANDROS HAHALIS, KATERINA MINA, FULL MOON, PANSELINOS, STARMUS 20144. Της Ανάμνησης Φτερά, της Ψυχής μας τα Ιερά! Αλέξανδρος Χάχαλης5. All Nations here come together, Αλέξανδρος Χάχαλης, Κατερίνα Μηνά, Rick Wakeman

Παραγωγή ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΝΑΟΣ Π.Σ.

Για την Οργανωτική Επιτροπή του Πολιτιστικού Σωματείου “Απόλλωνος Ναός”

Ζαχαρούλα Παπαδάκη ‭+306932665089‬‬‬‬‬

apollonosnaos@icloud.com +306937443260

Υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ

Της Περιφέρειας Αττικής

Της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *