Δημοτικά νέαΕπικαιρότητα

Αναλυτικά το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821

Social spread

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Σικυωνίων:

 Αριθμ. πρωτ:4701

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                               Ημ/νία: 15/3/2023

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Η ιστορική Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 θα εορταστεί πανηγυρικά στην πόλη μας όπως  παρακάτω:

     Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός και πανηγυρική φωταγώγηση δημοσίων, δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, υποκαταστημάτων τραπεζών, ιδιωτικών γραφείων και οικιών, από την ογδόη πρωινή ώρα της 24ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023.

     Στις 24η Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή στα σχολεία θα γίνουν εκδηλώσεις και ομιλίες σχετικά με το νόημα της Επετείου. Την ίδια ημέρα στις 11:00 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και προσκύνημα αντιπροσωπειών των μαθητών των Σχολείων και Προσκόπων στο Μνημείο του Ήρωα A. Πετμεζά και κατάθεση στεφάνων.

   Στις 25η Μαρτίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:30 στον Ιερό Ναό «Μεταμόρφωση του Σωτήρος» θα τελεστεί δοξολογία, στην οποία καλούνται να παραστούν οι αρχές της πόλης  αντιπροσωπείες των σχολείων, οργανώσεις σωματείων και συλλόγων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους και όλοι οι κάτοικοι.

     Ο χώρος που θα γίνει η τελετή, θα οριοθετηθεί και οι προσκαλούμενοι καλούνται να λάβουν τη θέση που πρέπει, σύμφωνα με τις υποδείξεις του τελετάρχη.

    Μετά τη δοξολογία, θα γίνει συγκέντρωση στο Μνημείο Πεσόντων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από  τον κ. Πολύζο Ιωάννη Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων με πρόσκληση του τελετάρχη.

      Μετά την κατάθεση στεφάνων, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση μαθητών και φορέων του Δήμου μας.

      Σε οριοθετημένο χώρο θα λάβουν θέση οι εκπρόσωποι της πόλης.

     Τελετάρχης ορίζεται  η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Παραρτήματος Κιάτου κ. Αγγελική Τζιμοτόλη.

     Με αφετηρία τον προ του Ιερού Ναού χώρο, ακολουθώντας την οδό Καλογεροπούλου και καταλήγοντας στην οδό Λυκούργου, θα παρελάσουν κατά σειρά η Δημοτική Φιλαρμονική, το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Κιάτου, η Ένωση Μικρασιατών  Νεαπόλεως Κιάτου «Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης»,  ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου Νομού Κορινθίας, ο Πολιτιστικός Όμιλος Λαογραφικής και Καλλιτεχνικής Ανάδειξης Σικυώνας «Εύχαρις», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μουλκίου, ο Σύλλογος Γυναικών Διμηνιού «Η ΝΕΦΕΛΗ» και οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων.

     Ορίζονται επίσης ο κ. Καλούδης Θεοφάνης  εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) του 2ου Δημοτικού Σχολείου  Κιάτου και η κ. Μπούζιου Μαρία εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) του 1ου ΕΠΑΛ Κιάτου, για την επίβλεψη και τον συντονισμό των μαθητικών τμημάτων κατά τη δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και την  παρέλαση.

    Οι εφημέριοι παρακαλούνται να φροντίσουν για την δοξολογία.

    Το  Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων και το Λ/Χ Κορίνθου-Δ’ Λιμενικό Τμήμα  Κιάτου παρακαλούνται να φροντίσουν  για την τήρηση της τάξης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

     Όλοι πρέπει να συμβάλλουν για τον πανηγυρικό εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου.

Ο  Δήμαρχος

Σπυρίδων Π.  Σταματόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *