Επικαιρότητα

Αυτοψία Νίκου Ταγαρά στα αντιπλημμυρικά έργα στον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνας – Κορίνθου

Social spread

Αυτοψία πραγματοποίησε σήμερα στα αντιπλημμυρικά έργα που εκτελούνται για την θωράκιση του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνας-Κορίνθου ο Νίκος Ταγαράς συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη, τον αντιδήμαρχο Αγίων Θεοδώρων, Σπύρο Ράπτη και εκπροσώπους της αναδόχου τεχνικής εταιρίας. Όπως δήλωσε και ο ίδιος με δημοσίευσή του στα social media:

Η επίσκεψη αυτή έρχεται σε συνέχεια της περιβαλλοντικής έγκρισης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, των αναγκαίων πρόσθετων και συμπληρωματικών αντιπλημμυρικών έργων, προς την πάνω και κάτω πλευρά (ανάντη και κατάντη) του αυτοκινητοδρόμου από την Ελευσίνα έως την Κόρινθο, ομαδοποιημένων σε πέντε κρίσιμες θέσεις.

Παρακολουθούμε βήμα – βήμα τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης του νομού μας. Επισπεύδουμε όλες τις διαδικασίες για να προχωρούν γρήγορα οι εργασίες και να θωρακιστούν οι πολύπαθες περιοχές από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Ταυτόχρονα, επιβλέπουμε στο πεδίο, στα σημεία όπου εκτελούνται τα έργα, όλες τις εργασίες.

Προ της επίσκεψης – αυτοψίας προηγήθηκε σύσκεψη στο κτίριο της δημοτικής αρχής στους Αγίους Θεοδώρους, όπου συζητήσαμε εκτενώς για το εύρος των απαραίτητων συμπληρωματικών εργασιών που θα εκτελεστούν ανά σημείο του αυτοκινητοδρόμου – ώστε να αποτραπούν οι δυσμενείς συνέπειες πλημμυρικών φαινομένων που τόσο έχουν ταλαιπωρήσει την περιοχή.

τη συνέχεια κάναμε αυτοψία στα έργα αποκατάστασης στη Γέφυρα της Πίκας η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου 2019, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η σύνδεση της Κινέτας με τους Αγίους Θεοδώρους.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε: «Μαζί με τον υφυπουργό, Νίκο Ταγαρά, προβήκαμε σε αυτοψίες σε δυο σημεία όπου η υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων για τους Αγίους Θεοδώρους είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη, είναι αναγκαία. Για μια φορά ακόμη θέλω να του εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου καθώς με μεθοδικότητα, επιμονή και τις τεχνικές του γνώσεις, “βάζει το νερό στ’αυλάκι”».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *