Επικαιρότητα

Β. Νανόπουλος: Η σύνδεση της πόλης με τον Προαστιακό ήταν το θέμα που συζητήθηκε με τους εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων Επιβατών Προαστιακού

Social spread

Το Σωματείο Εργαζομένων Επιβατών Προαστιακού (ΣΕΕΠ) υποδέχτηκε την Δευτέρα 7.11.22 στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Το ΣΕΕΠ προ 15 ημερών είχε υποβάλει υπόμνημα στον δήμαρχο και είχε ζητήσει συνάντηση, στην οποίαν ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε, προκειμένου να συζητηθεί η συγκοινωνιακή σύνδεση της Κορίνθου με τον σταθμό του Προαστιακού.

Η Πρόεδρος του ΣΕΕΠ κ. Μόνικα Φρώυντε και το μέλος κ. Γιάννης Παπαδημητρίου έθεσαν στον Δήμαρχο τα ζητήματα που προκύπτουν από την απουσία αυτής της σύνδεσης για τους κατοίκους της πόλης που μετακινούνται από Κόρινθο προς Αθήνα και άλλους σταθμούς, και αντιστρόφως, είτε για λόγους εργασίας είτε για άλλους λόγους, αλλά και για τους επισκέπτες, σημειώνοντας πως η ύπαρξη δημόσιου μέσου μεταφοράς είναι επιτακτική.

Καθώς είναι εκατοντάδες οι πολίτες που καθημερινά μετακινούνται με τον Προαστιακό, πολλοί εξ αυτών, απουσία της συγκοινωνιακής σύνδεσης, χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους, ταξί ή άλλου είδους μέσα, όπως ποδήλατα και πατίνια, ενώ, επίσης, πολλοί μετακινούνται προς και από τον σταθμό πεζοί. Σημείο αναφοράς στην συζήτηση ήταν και ο μεγάλος αριθμός των φοιτητών που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο της Κορίνθου: οι περισσότεροι από αυτούς, για λόγους οικονομίας, πεζοπορούν μέχρι το κέντρο της πόλης και, εκ νέου, κατά την επιστροφή τους, μέχρι τον σταθμό.

Ο Δήμαρχος άκουσε με προσοχή τα όσα οι εκπρόσωποι του ΣΕΕΠ ανέφεραν, ενημερώνοντας ότι το αίτημά τους εξετάζεται από νομικούς συμβούλους, οι οποίοι θα γνωματεύσουν άμεσα για το αν ο νόμος επιτρέπει την ίδρυση δημοτικής συγκοινωνίας, όπως πρότεινε το ΣΕΕΠ.

Η επόμενη συνάντηση του Δημάρχου με το ΣΕΕΠ θα γίνει σύντομα, αμέσως μετά την νομική γνωμάτευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *