Επικαιρότητα

Β.Νανόπουλος: Στηρίζουμε τα συμφέροντα των αγροτών μας

Social spread

Την φωνή αγωνίας και τα αιτήματα των παραγωγών του δήμου Κορινθίων που υπέστησαν πρόσφατα ζημιά στις καλλιέργειες τους , μετέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος μετέχοντας στην σύσκεψη που έλαβε χώρα την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπό τον Υπουργό κ.Γιώργο Γεωργαντά.

Ο Δήμαρχος έχοντας τις προηγούμενες ημέρες συνομιλήσει με τους παραγωγούς αλλά και δει από κοντά τα κτήματα και τις ζημιές, επεσήμανε τόσο στον κ.Υπουργό όσο και στον Διοικητή του ΕΛΓΑ κ.Ανδρέα Λυκουρέντζο ο οποίος επίσης μετείχε στην σύσκεψη, την επιτακτική ανάγκη της άμεσης καταγραφής της ζημιάς από τα κλιμάκια του οργανισμού ώστε να επιτευχθεί, δεδομένης της καταστροφής στην παραγωγή και το εισόδημα των παραγωγών, η άμεση αποζημίωση τους.

«Ήταν χρήσιμη και ουσιαστική η συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης. Πετύχαμε για τους παραγωγούς μας την ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό των κλιμακίων του ΕΛΓΑ που τις επόμενες ώρες θα βρίσκονται στα κτήματα και θα καταγράφουν τις ζημιές και λάβαμε την δέσμευση πως αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σύντομα ώστε έπειτα να ακολουθήσουν οι αποζημιώσεις. Προκαταβολές αποζημιώσεων θα αποφασιστούν εντός του Οκτωβρίου.Κάναμε ότι μπορούσαμε και ότι έπρεπε να γίνει» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων με το πέρας της σύσκεψης.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι υφυπουργοί κ.κ Δήμας και Ταγαράς, ο Βουλευτής κ.Κώστας Κόλλιας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Παναγιώτης Νίκας, οι Δήμαρχοι της Κορινθίας και 25 εκπρόσωποι παραγωγών.

Για τα αποτελέσματα της χθεσινής σύσκεψης και όλες τις ενέργειες που δρομολογήθηκαν ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος παραχώρησε σήμερα το πρωί συνέντευξη τύπου στα Μέσα μαζικής ενημέρωσης με στόχο την ευρύτατη ενημέρωση των πολιτών και ειδικότερα των παραγωγικών τάξεων που έχουν πληγεί. Στην συνέντευξη έδωσαν το παρών ο Πρόεδρος του Αγροτικού συνεταιρισμού Άσσου Χρήστος Μερκούρης και ο γεωπόνος και παραγωγός Δημήτρης Βλάχος.

Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *