Επικαιρότητα

Δήμος Κορινθίων: Σε διαβούλευση από σήμερα η οριστική μελέτη

Social spread

Β.Νανόπουλος: Διαμορφώνουμε το μέλλον της Αρχαίας Κορίνθου με ένα συνολικό, ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπλασης αξιοποίησης.

Σε διαδικασία διαβούλευσης τέθηκε η πρόταση ολιστικής ανάπλασης, αξιοποίησης και διαχείρισης της Αρχαίας Κορίνθου σήμερα το πρωί, σε διευρυμένη, υπό τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, σύσκεψη παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου.

«Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα ώστε να είμαστε έτοιμοι στο τέλος Ιανουαρίου να υποβάλλουμε την ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη και προσυμφωνημένη πρόταση μας για χρηματοδότηση στο Υπουργείο Πολιτισμού. Είναι μια πρόταση η οποία στοχεύει στην ολιστική ανάπλαση και αξιοποίηση της Αρχαίας Κορίνθου ώστε να καταστεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς και προορισμός» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων στην εισήγηση του αλλά και στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε της παρουσίασης, στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Η διαβούλευση αποτελεί συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Πολιτισμού υπό την Υπουργό Λίνα Μενδώνη και την παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων όπου συμφωνήθηκε αφενός οι διαδικασίες να είναι σύντομες και αφετέρου το Υπουργείο να υποστηρίξει το αίτημα χρηματοδότησης.

Η πρόταση που παρουσιάστηκε από την αρχιτέκτονα κ.Ήβη Νανοπούλου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, νέο Μουσείο στην περιοχή του Ξενία (υπόσκαφο), νέο αναψυκτήριο ελαφριάς κατασκευής (το παλαιό θα κατεδαφιστεί), νέο θέατρο το οποίο προυποθέτει παραχωρήσεις απο πλευράς δήμου για τις οποίες θα αποφανθεί όταν έρθει η ώρα το δημοτικό συμβούλιο. «Διαμορφώνουμε ένα πλαίσιο για τις επόμενες δεκαετίες στην Αρχαία Κόρινθο. Έργα τα οποία προσφέρουν ανάπλαση, αξιοποίηση, αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα ώστε να φτάσουμε στο ΚΑΣ με ολοκληρωμένη και προσυμφωνημένη με το Υπουργείο Πολιτισμού πρόταση, ώστε να λάβουμε την έγκρισή του και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση» κατέληξε ο δήμαρχος Κορινθίων.

Στην παρουσίαση της πρότασης παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, από την εφορία Αρχαιοτήτων η προϊσταμένη Παναγιώτα Κασσίμη, η κ.Ιουλία Τζόνου από την Αμερικανική Σχολή, ο πρόεδρος της κοινότητας Αρχαίας Κορίνθου κ.Κώστας Παπαιωάννου, οι τοπικοί σύμβουλοι Αρχαίας Κορίνθου κ.κ Τσέλιος, Κατσούλης, Ρουστέμη και Μαρίνη, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Πούρος, Κωνσταντίνα Κόλλια, Γιάννης Καρασάββας, οι επικεφαλής παρατάξεων κ.κ Πνευματικός, Σταυρέλης και Τσόγκα, ο πρόεδρος του Κ.Κ.Π Βασίλης Ταγαράς, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ Δόντης και Γκεζερλής, ο Πρόεδρος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου κ.Γιώργος Παπαμιχαήλ.

Οι τοποθετήσεις που σήμερα κατεγράφησαν από τους παριστάμενους αναμένεται να μελετηθούν από το γραφείο της κ.Νανοπούλου ώστε να συζητηθούν και να απαντηθούν σε επόμενη συνάντηση.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου 2023.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *