Επικαιρότητα

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων: Σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού των δασών

Social spread

Τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά υποδέχτηκε το πρωί της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, με στόχο την επιτόπια αυτοψία στις περιοχές που εκτελούνται εργασίες καθαρισμού δασών στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, για την πρόληψη και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Διευθυντή Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ευάγγελου Γκουντούφα, του Αντιδημάρχου Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρου Ράτη και του Προέδρου Τοπικής Κοινότητας κ. Αριστείδη Κωνσταντή – Σκουλικαρίτη.

Ακολούθησε ενημέρωση στην αίθουσα του Τοπικού Συμβουλίου Αγίων Θεοδώρων, παρουσία μελών του τοπικού συμβουλίου, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της περιοχής, όπου παρουσιάστηκε η πορεία εξέλιξης του έργου των δασικών χαρτών, ένα έργο με ανεκτίμητη περιβαλλοντική αξία καθώς εξασφαλίζεται η προστασία του δασικού μας πλούτου και οριοθετούνται με σαφήνεια οι εκτάσεις στις οποίες εφαρμόζεται η δασική νομοθεσία.

Το έργο προϋπολογισμού 2.700.000,00 €, αφορά σε καθαρισμό των δασών εντός των ορίων του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, με το συνολικό μήκος της περιοχής παρέμβασης να ανέρχεται στα 2.000 στρέμματα.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, δήλωσε:

«Σήμερα είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος και τον Γενικό Διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ και πραγματοποιήσαμε επιτόπια αυτοψία σε σημεία που πραγματοποιούνται καθαρισμοί των δασών και των αντιπυρικών ζωνών, στα πλαίσια της πρόληψης. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό κ. Ταγαρά για τη γόνιμη και αγαστή συνεργασία καθώς έχει συμβάλλει αποφασιστικά τόσο στην πρόοδο του έργου όσο και στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων του Δήμου μας εν γένει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *