Δημοτικά νέαΕπικαιρότητα

Εγκαινιάστηκε χθες η νέα γέφυρα Φενεού

Social spread

Με διάχυτα συναισθήματα χαράς αλλά και περηφάνειας πραγματοποιήθηκαν χθες Σάββατο 8 Ιουλίου τα εγκαίνια της γέφυρας στον Φενεό. Η γέφυρα η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, αποτελεί ένα κομβικό σημείο στον οδικό άξονα του οροπεδίου που συνδέει το ανατολικό με το δυτικό τμήμα του οροπεδίου, αλλά και τους τρεις νομούς: Την Αχαΐα, την Κορινθία και την Αρκαδία. Διευκολύνει τις μετακινήσεις των κατοίκων, αλλά και των πολυάριθμων επισκεπτών της «Κορινθιακής Ελβετίας», της λίμνης Δόξα, της Ι.Μονής Αγίου Γεωργίου κ.ά.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, κατασκευασμένο με τις πλέον αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές οδικής ασφάλειας τόσο για τους πεζούς όσο και για τα οχήματα που την διασχίζουν. Είναι διπλής κατεύθυνσης, διαθέτει πεζόδρομο, ράμπα πρόσβασης για τα ΑμεΑ και σύγχρονο φωτισμό Led για εξοικονόμηση ενέργειας. Επιπλέον, η σχεδίαση της έχει λάβει υπόψη της τις ειδικές περιβαλλοντικές συνθήκες της περιοχής και του Όλβιου ποταμού, διασφαλίζοντας την ανθεκτικότητα της σε φυσικές καταστροφές, την μακροχρόνια βιωσιμότητα, προστατεύοντας και την αντοχή της στο πέρασμα του χρόνου.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος κατά την εκδήλωση των εγκαινίων για την κατασκευή της υπήρξαν πολλές δυσκολίες και μελετητικής και κατασκευαστικής και χρηματοδοτικής φύσης οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία. Για το λόγο αυτό ο δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Σικυωνίων, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές της Κορινθίας, Χρίστο Δήμα, Νίκο Ταγαρά και Μαριλένα Σούκουλη. Αναφερόμενος στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των εργασιών που καταγράφηκε σημείωσε:

«Κάποιοι εργολάβοι δεν αντέχουν την αυστηρή και αμερόληπτη επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών. Μας καθυστέρησαν δύο χρόνια, αλλά δεν χαριστήκαμε» ανέφερε με έμφαση. «Προχωρήσαμε και σήμερα έχουμε αυτό το ολοκληρωμένο έργο.

Η νέα γέφυρα του Φενεού συμβολίζει», σημείωσε «τη συνέπεια λόγων και έργων που έχουμε. Είναι ένα γεφύρωμα όλων αυτών που έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε, είναι γεφύρωμα του οράματός μας με την πραγματικότητα, με τα έργα τα οποία έχουμε ήδη παραδώσει αλλά κυρίως για τα έργα τα οποία έχουμε προγραμματίσει, τα οποία έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί, έχουν ήδη δημοπρατηθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία δημοπράτησης».

Εν συνεχεία ο Σπύρος Σταματόπουλος αναφέρθηκε επιγραμματικά στα μεγάλα έργα του Φενεού όπως:

Το ενιαίο εξωτερικό δίκτυο Υδραγωγείων το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία υπογραφής σύμβασης

Τα αρδευτικά έργα, που αφορούν στο νοτιοανατολικό κομμάτι του Φενεού και θα λύσουν πολλά χρόνια προβλήματα άρδευσης.

Έργα αγροτικής οδοποιίας ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία διευκολύνουν την πρόσβαση στις αγροτικές καλλιέργειες, στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αλλά και τη διασύνδεση μεταξύ των τουριστικών σημείων ενδιαφέροντος και των κοινοτήτων.

Εκτεταμένες αναπλάσεις, παιδικές χαρές, νέες πλατείες, ανακαινίσεις κτηρίων που αξιοποιούν την ακίνητη περιουσία του δήμου και καθιστούν τον Φενεό ελκυστικό προορισμό.

Επιπλέον, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο του Ορεινού Αθλητικού Κέντρου που σχεδιάζεται και πρόκειται να αποτελέσει ένα σημείο προετοιμασίας αθλητών και ομάδων δίνοντας μεγάλη ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Τέλος, μίλησε για τον σχεδιασμό κατασκευής ενός μεγάλου Αρχαιολογικού Μουσείου, έργο το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση ωρίμανσης, καθώς και την ολοκληρωμένη τουριστική ανάπτυξη της λίμνης Δόξα.

Ο Σπύρος Σταματόπουλος κατέληξε απευθύνοντας ευχαριστίες στον κόσμο για την υπομονή που επέδειξε μέχρι να κατασκευαστεί η γέφυρα, αλλά και

συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους στην υλοποίησή της. Ευχήθηκε η γέφυρα να είναι «καλοστέριωτη και καλορίζικη» και έκλεισε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *