Επικαιρότητα

Εθελοντικός καθαρισμός Ακτής Λουτρακίου από τους μαθητές και της μαθήτριες του Γυμνασίου Λουτρακίου

Social spread

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” και συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου 2022, την πρώτη περιβαλλοντική δράση, με τη συνδρομή των μαθητριών και των μαθητών του Γυμνασίου Λουτρακίου.

Η δράση ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη: το πρώτο μέρος αφορούσε μία μικρή παρουσίαση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου, ανά τάξη, όπου παρουσιάστηκε ο σκοπός και το πλαίσιο διοργάνωσης της δράσης, τους συντονιστές, καθώς επίσης, τα αποτελέσματα της αντίστοιχης δράσης το προηγούμενο έτος (2021). Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόβλημα που δημιουργούν τα αποτσίγαρα στις ακτές και τη θάλασσα, όπου αναφέρθηκε η συμμετοχή του Δήμου για 3η χρονιά στο πρόγραμμα #gopafree με στόχο την ορθολογική διαχείρισή τους, μέσω της συλλογής τους σε ειδικούς κάδους και τη μεταφορά τους σε ειδικές μονάδες του εξωτερικού, όπου μετατρέπονται σε νέα βιομηχανικά προϊόντα και λίπασμα.

Το δεύτερο μέρος της δράσης αφορούσε τον καθαρισμό της ακτής του Λουτρακίου σε μία έκταση μήκους 1,7 χιλιομέτρων (από το AMI έως το Alterra), με σκοπό αφενός τον καθαρισμό της ακτής και την καταγραφή των απορριμμάτων, και αφετέρου την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας αλλά και τοπικής κοινωνίας σχετικά με ένα τόσο σημαντικό περιβαλλοντικό ζήτημα, όπως ο καθαρισμός των ακτών και των θαλασσών.

Στη δράση έλαβαν μέρας 330 παιδιά, 15 εκπαιδευτικοί και 10 εργαζόμενοι του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Κατά την εξόρμηση τους στις παραλίες, οι μαθητές συνέλλεξαν και κατέγραψαν απορρίμματα, διαφόρων ειδών:

• 15 μεγάλες σακούλες με κοινά απορρίμματα (150κιλά)

• 10 μεγάλες σακούλες με ανακυκλώσιμα υλικά (70κιλά)

• 1 μικρή σακούλα με αποτσίγαρα

• Διάφορα ογκώδη αντικείμενα

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Σωτήρης Πέρρας ευχαρίστησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους, και ιδιαίτερα τον Γυμνασιάρχη κ. Βεζονιαράκη Δημήτριο για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμα του Δήμου, καθώς και για τον υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξε για την υλοποίηση της δράσης.

Για να μεγιστοποιηθεί το θετικό πρόσημο της δράσης, το Γραφείο Περιβάλλοντος του Δήμου θα καταχωρήσει τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τα Δελτία Καταγραφής Απορριμμάτων των συμμετεχόντων, στην ηλεκτρονική φόρμα αποτελεσμάτων καθαρισμού της HELMEPA.

Με το πέρας της δράσης μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες νερά και αναψυκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *