Επικαιρότητα

Ενεργειακή Αναβάθμιση Εγκαταστάσεων Ύδρευσης & Αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Social spread

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης αναβαθμίζεται ενεργειακά, μέσα από ένα ακόμη σπουδαίο έργο

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υπογράφηκε η σύμβαση ενός σπουδαίου έργου για τον Δήμο μας, προϋπολογισμού 2.812.716,80 €. Το έργο αφορά στην Ενεργειακή Αναβάθμιση Εγκαταστάσεων Ύδρευσης & Αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», στον Άξονα «Περιβάλλον».

Στόχοι του συγκεκριμένου έργου είναι:

  • Η εγκατάσταση νέου εξοπλισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης και η εξοικονόμηση ενέργειας στις ενεργοβόρες εγκαταστάσεις ύδρευσης (γεωτρήσεις και αντλητικά δεξαμενών ύδρευσης) της ΔΕΥΑΞΕ.
  • Η εγκατάσταση νέου εξοπλισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης και η εξοικονόμηση ενέργειας στις ενεργοβόρες εγκαταστάσεις των αντλιοστασίων αποχέτευσης της ΔΕΥΑΞΕ.
  • Η εγκατάσταση ευφυούς συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης ενέργειας των εγκαταστάσεων ύδρευσης και η ενσωμάτωσή τους στο υφιστάμενο σύστημα Τηλεελέγχου-Τηλεχειρισμού, ώστε αυτό να λειτουργεί ως ένα ενιαίο σύστημα στα γραφεία της ΔΕΥΑΞΕ.
  • Η εγκατάσταση ευφυούς λογισμικού παρακολούθησης και διαχείρισης ενέργειας των εγκαταστάσεων αποχέτευσης, που θα τοποθετηθεί στις εγκαταστάσεις των ΕΕΛ Ξυλοκάστρου.

Τι επιτυγχάνεται με την εγκατάσταση και λειτουργία του έργου

Με το εν λόγω έργο επιτυγχάνεται η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, η εξοικονόμηση ενέργειας στις ενεργοβόρες εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, ο άμεσος εντοπισμός και τέλος, η έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων (ακόμα και των αφανών), τα οποία επιβαρύνουν ενεργειακά, οικονομικά και περιβαλλοντικά τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΞΕ.

Επιπλέον, λαμβάνονται έγκαιρα μέτρα πρόληψης και προφυλάξεις με όργανα και σταθμούς Παρακολούθησης – Ελέγχου – Προστασίας αλλά και συστήματα έγκαιρης Προειδοποίησης της ΔΕΥΑΞΕ, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως είναι για παράδειγμα:

–              τα έντονα καιρικά φαινόμενα

–              η διακοπή ηλεκτροδότησης αντλιοστασίων, χωρίς εφεδρική παροχή ενέργειας

–              η έκτακτη επισκευή βλαβών / επεμβάσεων κατά τις νυχτερινές ώρες

–              η έγκαιρη ενημέρωση μείωσης των αποθεμάτων νερού στις γεωτρήσεις

–              η έγκαιρη ενημέρωση, σε περίπτωση ποιοτικών χαρακτηριστικών εκτός ορίων του πόσιμου νερού.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του ιδιαίτερα σπουδαίου και λειτουργικού έργου υποδομής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *