Επικαιρότητα

ΚΕΠ Υγείας αποκτά ο Δήμος Κορινθίων

Social spread

Μια ακόμα δομή στήριξης και φροντίδας προετοιμάζει ο δήμος Κορινθίων. Το ΚΕΠ Υγείας βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας για την λειτουργία του σε 2 μήνες από σήμερα. Οι ενέργειες που έχουν ήδη γίνει και όσες υπολείπονται για την απόδοση του σε χρήση στους πολίτες συζητήθηκαν σε σύσκεψη εργασίας υπό την Συντονίστρια της δομής στο δήμο Κορινθίων κ.Αμαλία Σούκουλη και την συμμετοχή του αρμόδιου Αντιδημάρχου Σπύρου Ζαχαριά, του Γενικού Γραμματέα Νεκτάριου Σπηλιόπουλου, της Προϊσταμένης των Κοινωνικών Υπηρεσιών Αναστασίας Σπυροπούλου, της Προϊσταμένης του τμήματος Πληροφορικής Ευδοκίας Παντελέων, της Υπεύθυνης Τύπου Χριστίνας Τσιορωτά και της κ.Μαρίας Σούκουλη, μιας εκ των δυο υπαλλήλων που θα στελεχώσουν το ΚΕΠ Υγείας, χθες το πρωί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου

Η δομή είναι εξόχως σημαντική και αποτελεί μέρος ενός δικτύου 150 δήμων που υλοποιούν το πρόγραμμα, ενός Δικτύου Κοινωνικής Μέριμνας και Φροντίδας για τον Πολίτη που θα κάνει την Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας πράξη και θα διασφαλίζει σε κάθε κοινωνία ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης και ποιότητας ζωής.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

• Ενημερώνεται μέσα από τα διεθνή διαγνωστικά πρωτόκολλα για τις προληπτικές εξετάσεις που οφείλει να κάνει

• Ενημερώνεται για τις λίστες των παροχών ιατρών και διαγνωστικών εργαστηρίων που συνεργάζονται με τα ΚΕΠ Υγείας και μπορούν να τον διευκολύνουν στις προληπτικές του εξετάσεις

• Ευπαθείς ανασφάλιστες ομάδες μπορούν να ωφεληθούν των υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της υγείας που συντονίζονται από τα ΚΕΠ Υγείας χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

• Δυνατότητα, μέσα από σύγχρονο ιατρικό λογισμικό, να αποκτήσει τον δικό του φάκελο υγείας, που (αν το επιθυμεί) θα τον συμπληρώνει ο θεράποντας ιατρός ή ο πιστοποιημένος υπάλληλος των ΚΕΠ Υγείας.

• Μπορεί να λάβει προσωποποιημένες υπηρεσίες προσανατολισμού για τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς σε περίπτωση που νοσήσει.

• Ενημερώνεται για τα προγράμματα προαγωγής της υγείας που διοργανώνονται από τα ΚΕΠ Υγείας και του δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στη σύγχρονη γνώση και υιοθέτησης υγιεινών συμπεριφορών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *