EntertainmentEventsΕπικαιρότητα

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2023

Social spread

14 – 27 Φεβρουαρίου, εκδηλώσεις στην πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα

Κάλεσμα συμμετοχής από τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Ζαχαριά

Το Καρναβάλι της Κορίνθου επιστρέφει μετά από 2 χρόνια με… ανεβασμένη διάθεση και εκπλήξεις!!! Ο Δήμος Κορινθίων δίνει ταυτότητα στο Καρναβάλι του! Δημιουργεί το καρναβάλι της συμμετοχής, της ψυχαγωγίας, της αποκέντρωσης, της ασφάλειας, της δημιουργικότητας!

Δημιουργεί το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Με όλους τους συλλόγους να συμμετέχουν για πρώτη φορά ενεργά, με δεκάδες μαθητές και φοιτητές να δημιουργούν, με 1200 και πλέον καρναβαλιστές ήδη να έχουν δηλώσει συμμετοχή, με πλήθος εκδηλώσεων , για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ διάρκειας 2 εβδομάδων, στην πόλη και στις κοινότητες, με παιδικά πάρτι, πατινάδες, αναβίωση εθίμων, χορευτικά, σαρακοστιανά , γλέντια παραδοσιακά και λάτιν, μουσική και φυσικά… καρναβαλικές παρελάσεις!

ΕΣΥ ΘΑ ΛΕΙΠΕΙΣ;

Τις εκδηλώσεις ανακοίνωσαν το μεσημέρι σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Ζαχαριάς κάνοντας λόγο για εκδηλώσεις που δεν έχουν ξαναγίνει τόσο σε διάρκεια όσο και σε περιεχόμενο στο δήμο Κορινθίων, την πόλη και τα χωριά και απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε κατοίκους και επισκέπτες!

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Στις 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 𝚻𝚮𝚴 𝚻𝚺𝚰𝚱𝚴𝚶𝚷𝚬𝚳𝚷𝚻𝚮 τσικνίζουμε παραδοσιακά, πρωί και απόγευμα στην πόλη και στον Συνοικισμό!

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 𝟭𝟭:𝟯𝟬 το πρωί με μουσική στα ηχεία της πόλης και παραδοσιακό τσίκνισμα σε δυο σημεία.

𝚱𝚶𝚸𝚰𝚴𝚯𝚶𝚺: Έμπροσθεν του Δημαρχείου

𝚺𝚼𝚴𝚶𝚰𝚱𝚰𝚺𝚳𝚶𝚺: Στην πλατεία του Συνοικισμού

Ψησταριές ανάβει στους πεζόδρομους της πόλης και ο Εμπορικός σύλλογος Κορίνθου

Το «τσίκνισμα» συνεχίζεται στις 𝟭𝟴:𝟬𝟬 το απόγευμα, στον πεζόδρομο της Κολοκοτρώνη,(έμπροσθεν Δημοτικής Πινακοθήκης) με 𝚨𝚷𝚶- 𝚫𝚸𝛀𝚳𝚬𝚴𝚨

Οι Grupo Buenaventura ,πολιτιστικοί σύλλογοι και χορευτικά τμήματα υπόσχονται ένα 𝜞𝜦𝜠𝜨𝜯𝜤 εντυπωσιακό με λάτιν μουσική, τραγούδια αποκριάς αλλά και παραδοσιακούς χορούς! Η 𝚷𝚸𝚶𝚺𝚱𝚲𝚮𝚺𝚮 𝚬𝚰𝚴𝚨𝚰 𝚨𝚴𝚶𝚰𝚾𝚻𝚮

Δημιουργικό -επιμέλεια Αφίσας: Πάρης Διονυσόπουλος

𝚷𝚨𝚸𝚨𝚺𝚱𝚬𝚼𝚮 𝟏𝟕 𝚽𝚬𝚩𝚸𝚶𝚼𝚨𝚸𝚰𝚶𝚼, 𝟏𝟗:𝟎𝟎 𝚱𝚶𝚸𝚰𝚴𝚯𝚶𝚺

Παραδοσιακό καρναβάλι από πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου μας! Η πομπή ξεκινά από το Δημαρχείο Κορίνθου στις 19:00. Με δρώμενα και τραγούδια της Δόμνας Σαμίου, περιδιαβαίνει τους πεζοδρόμους και καταλήγει στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (ΦΛΟΙΣΒΟΣ).

Φωτιές, Χορός αλλά και παραδοσιακό βραστό και κρασί, προσφορά του δήμου Κορινθίων και των συλλόγων! 𝚷𝚨𝚸𝚨𝚫𝚶𝚺𝚰𝚨𝚱𝚶 𝚪𝚲𝚬𝚴𝚻𝚰 με την ορχήστρα του Θεόδωρου Δούρου.

𝜮𝜜𝜝𝜝𝜜𝜯𝜪 18 𝜱𝜠𝜝𝜬𝜪𝜰𝜜𝜬𝜤𝜪𝜰 , 12:00

𝜥𝜜𝜬𝜨𝜜𝜝𝜜𝜦𝜪 𝜫𝜜𝜤𝜲𝜨𝜤𝜟𝜤𝜮𝜧𝜜𝜯𝜜 στην «Παναγή Τσαλδάρη» (Περιβολάκια)

Το μεγάλο ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ του δήμου Κορινθίων!

Οι ❞𝝖𝝢𝝖𝝟𝝖𝝩𝝮𝝨𝝤𝝪𝝦𝝚𝝨❞ σας περιμένουν στην Κόρινθο, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, στις 12:00 στην Πλατεία Παναγή Τσαλδάρη.

• Τρενάκι! • Ανιματέρ! • Ξυλοπόδαρος! • Ζογκλέρ! • Μπαλονοκατασκευές! • Γαϊτανάκι! • DJ! …και πολλές Εκπλήξεις!

Όλα αυτά σε ένα μεγάλο και χορταστικό Αποκριάτικο PARTY!!!

𝝗ά𝝺𝝴 𝞃𝝶 𝞂𝞃𝝾𝝺ή 𝞂𝝾𝞄, 𝞅ό𝞀𝝴𝞂𝝴 𝞃𝝶𝝼 𝝻ά𝞂𝝹𝝰 𝞂𝝾𝞄, 𝝱ά𝝺𝝴 𝞃𝝾 𝝹𝝰𝝿έ𝝺𝝾 𝞂𝝾𝞄, 𝝿ά𝞀𝝴 𝞃𝝾 𝝹έ𝞅𝝸 𝞂𝝾𝞄 𝝹𝝰𝝸 έ𝝺𝝰 𝝼𝝰 𝝳𝝸𝝰𝞂𝝹𝝴𝝳ά𝞂𝝾𝞄𝝻𝝴 ό𝝺𝝾𝝸 𝝻𝝰𝝵ί!!!

Επιμέλεια Αφίσας, Δημιουργικό: Ιωάννα Διονυσοπούλου

𝝟𝝪𝝦𝝞𝝖𝝟𝝜 𝟭𝟵 𝝫𝝚𝝗𝝦𝝤𝝪𝝖𝝦𝝞𝝤𝝪, 𝟭𝟱:𝟬𝟬

𝝖𝝨𝝨𝝤𝝨, πλατεία Ηρώων (κοινοτικό κατάστημα)

7ο Αποκριάτικο γλέντι από τον Πολιτιστικό σύλλογο Άσσου Η ΡΕΑ Άννα Μαρία Σακελλαρίου , την τοπική κοινότητα και την υποστήριξη του δήμου Κορινθίων. Μουσική, χορός και παραδοσιακά εδέσματα για όλους! 𝜩𝜰𝜦𝜪𝜥𝜠𝜬𝜤𝜡𝜜, παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική και χορευτικά συλλόγων.

𝚺𝚨𝚩𝚩𝚨𝚻𝚶 𝟐𝟓 𝚽𝚬𝚩𝚸𝚶𝚼𝚨𝚸𝚰𝚶𝚼

Από τις 11:30 το πρωί μας κρατούν μουσική συντροφιά καταξιωμένοι Dj s! Σπύρος Μπανιάς, Γιάννης Μπόγδος, Σπύρος Κουσκουνάς σ ένα μεγάλο πάρτι στην κεντρική πλατεία, μέχρι την ώρα της παρέλασης!

𝟭𝟱:𝟬𝟬 Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως! Περισσότεροι από 1200 καρναβαλικές στέλνουν από την Κόρινθο τον παλμό της Αποκριάς ΠΑΝΤΟΥ! 𝝥𝝰𝞀𝝾𝞄𝞂𝝸ά𝝵𝝴𝝸 𝝾 𝝙𝝜𝝡𝝜𝝩𝝦𝝜𝝨 𝝡𝝖𝝦𝝟𝝤𝝨!

𝟏𝟖:𝟎𝟎 𝚳𝚶𝚼𝚺𝚰𝚱𝚮 𝚺𝚼𝚴𝚨𝚼𝚲𝚰𝚨 𝚳𝚬 𝚻𝚶𝚴 𝚳𝚶𝚴𝚨𝚫𝚰𝚱𝚶 𝚻𝚶𝚴𝚰 𝚺𝚽𝚮𝚴𝚶

Τόνις Σφηνος

Ο γνωστός performer έρχεται φέτος τις Απόκριες στη κεντρική πλατεία της Κορίνθου για μια απίστευτη και μοναδική μουσική αναδρομή στα ’60, ’70, ’80 αλλά και στο σήμερα! Αγαπημένα τραγούδια διασκευασμένα με τον μοναδικό ήχο του εκρηκτικού καλλιτέχνη και disco αποχρώσεις. Μία συναυλία γεμάτη κέφι, χορό και χαμόγελο.

Ο Τόνι συνοδεύεται από τη πολυτάλαντη μπάντα του, 5 μοναδικούς μουσικούς που χορεύουν και τραγουδούν μαζί του, την τραγουδίστρια και ηθοποιό Βαρβάρα Νεμπή και τον ηθοποιό Αντώνη Παπαηλία.

𝚺𝚨𝚺 𝚷𝚬𝚸𝚰𝚳𝚬𝚴𝚶𝚼𝚳𝚬

𝜥𝜰𝜬𝜤𝜜𝜥𝜢 26 𝜱𝜠𝜝𝜬𝜪𝜰𝜜𝜬𝜤𝜪𝜰, Ά𝜸𝜾𝝄ς 𝜝𝜶𝝈ί𝝀𝜺𝜾𝝄ς

Ο παλμός της Αποκριάς μεταφέρεται στην κοινότητα Αγίου Βασιλείου! Κάτοικοι και σύλλογοι πραγματοποιούν την δική τους ξεχωριστή καρναβαλική παρέλαση! Ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική, φαγητό και κρασί!

𝜥𝜜𝜣𝜜𝜬𝜜 𝜟𝜠𝜰𝜯𝜠𝜬𝜜, 27 𝜱𝜠𝜝𝜬𝜪𝜰𝜜𝜬𝜤𝜪𝜰

14:00, 𝜜𝜣𝜤𝜥𝜤𝜜 :Παραδοσιακό καρναβάλι & χοροί

𝟏𝟒:𝟎𝟎, 𝚨𝚸𝚾𝚨𝚰𝚨 𝚱𝚶𝚸𝚰𝚴𝚯𝚶𝚺: «Το έθιμο της καμήλας» και χορευτικά από τον πολιτιστικό σύλλογο «ΑΠΟΛΛΩΝ»

«Πέταγμα χαρταετού» στο γήπεδο από τον πολιτιστικό σύλλογο «ΒΕΛΛΕΡΕΦΩΝ» ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ” O ΒΕΛΛΕΡΕΦΩΝ” ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

𝜞𝜦𝜠𝜨𝜯𝜤 στο κέντρο του χωριού από την κοινότητα με ζωντανή ορχήστρα

𝚾𝚰𝚲𝚰𝚶𝚳𝚶𝚫𝚰 𝟏𝟒:𝟎𝟎 : Σαρακοστιανά και κρασί στην πλατεία

𝟭𝟱:𝟬𝟬 : Καρναβαλική παρέλαση

𝝨𝝤𝝫𝝞𝝟𝝤, 𝟭𝟱:𝟬𝟬Αναβίωση Βλάχικου γάμου και αποκριάτικη παρέλαση. Τραπέζι με Σαρακοστιανά εδέσματα και παραδοσιακό γλέντι!

𝜞𝜤𝜨𝜠 𝜧𝜠𝜬𝜪𝜮 𝜯𝜴𝜨 𝜠𝜥𝜟𝜢𝜦𝜴𝜮𝜠𝜴𝜨 𝜥𝜜𝜤 𝜠𝜮𝜰

Δήλωσε συμμετοχή στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση σήμερα! Στο τμήμα πολιτισμού του δήμου Κορινθίων, στην κ.Μαρία Ρουσινού και στο 2741083001.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *