Επικαιρότητα

Μήνυμα του Νίκου Ταγαρά για την ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Social spread

Ημέρα μνήμης και τιμής η σημερινή. Εβδομήντα επτά χρόνια μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου θυμόμαστε και τιμούμε τα 60 εκατομμύρια απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Ο φετινός εορτασμός της λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου συμπίπτει με έναν πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη, δίπλα στην περιοχή μας. Η εισβολή σε σύνορα δημοκρατικών χωρών δεν είναι απλά πόλεμος, είναι φασισμός και ναζισμός. Βλέπω ότι σήμερα στη Ρωσία γιορτάζουν -με αφορμή τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου- όταν την ίδια στιγμή σκοτώνουν αθώες ψυχές παραβιάζοντας σύνορα, καταργώντας την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Αυτά που κερδίσαμε ενάντια του φασισμού και του ναζισμού βλέπουμε να αναγεννώνται. Βλέπουμε ότι -ακόμη και αν δεν εξελιχθεί σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι επιπτώσεις προσομοιάζουν με έναν τέτοιον πόλεμο, με συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία.

Έχουμε πληρώσει μεγάλο τίμημα στο παρελθόν, οφείλουμε τώρα να υπερασπισθούμε και το παρόν και το μέλλον. Φασιστικού τύπου κινήσεις είναι καταδικαστέες.

Οφείλουμε όλοι μας και κυρίως οι Μεγάλες Δυνάμεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσουν να αποδέχονται τέτοιες συμπεριφορές. Σε θέματα που αφορούν στην ελευθερία δεν χωρούν εκπτώσεις.

Συμμετείχα σήμερα στον Εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού, με κατάθεση στεφάνων στο Μαυσωλείο των Ηρώων, μετά τη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορινθίας κ. Διονυσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *