Δημοτικά νέαΕπικαιρότητα

Με μία ιδιαίτερη γιορτή τίμησαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κιάτου την 25η Μαρτίου

Social spread

Φέτος είναι πρώτη φορά που μαθητές και μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων έχουν την δυνατότητα να τιμήσουν στα σχολεία τους την επέτειο της ελληνικής επανάστασης καθώς πλέον περιήλθαν 201 χρόνια από την έναρξή της. Αυτήν την χρονιά η σελίδα μας βρέθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Κιάτου όπου οι μαθητές και μαθήτριές του με την βοήθεια των εκπαιδευτικών διοργάνωσαν και παρουσίασαν μία πλούσια σε υλικό γιορτή, η οποία περιλάμβανε: το χρονικό εξέλιξης των γεγονότων, ποιήματα, τραγούδια, χορούς κλπ. Επίσης εκπαιδευτικοί του σχολείου επιμελήθηκαν δύο εικονογραφημένες εκθέσεις με την μία να είναι αφιερωμένη σε έργα τέχνης γνωστών καλλιτεχνών εμπνευσμένα από τα γεγονότα της ελληνικής επανάστασης και την δεύτερη να είναι αφιερωμένη στα άρματα και τον εξοπλισμό που χρησιμοποίησαν οι αγωνιστές. Στην εκδήλωση παρευρέθη ο κ. Ντίνος Κελλάρης πρ. Γυμνασιάρχης του 1ου Γυμνασίου Κιάτου, συγγραφέας ύστερα από πρόσκληση της Διευθύντριας και της Υπεύθυνης Βιβλιοθήκης κυρίας Παναγιώτας Μπελεσιώτη για εισήγηση στην Τοπική Ιστορία. Τέλος ομάδες μαθητών χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς με α΄ψογο συγχρονισμό και εκτελώντας δύσκολες χορευτικές κινήσεις με απόλυτη μαεστρία.

Στο τέλος η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Κιάτου κ. Αντιγόνη Βογιατζή ευχαρίστησε προσωπικά τους εξής καθηγητές:

Την κ. Μαρία Μιχαλακοπούλου Φιλόλογος ως υπεύθυνη της σχολικής εορτής.

Το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο και τον Πρόεδρό του για την αρωγή του στο στήσιμο της εκδήλωσης και την αγαστή συνεργασία.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και την Πρόεδρό του κυρία Κική Νανόπουλου για την παρουσία της, καθώς και όλους τους Γονείς/Κηδεμόνες που παρευρέθησαν.

Την κ. Παναγιώτα Μπελεσιώτη Φιλόλογος Υπεύθυνη Σχολικής Βιβλιοθήκης για την επιμέλεια της εικονογραφημένης έκθεσης με τίτλο “Έργα Τέχνης από την Ελληνική Επανάσταση του 1821”.

Τον κ. Δημήτριο Μπαλάνο καθηγητής Τεχνολόγος για την επιμέλεια της εικονογραφημένης έκθεσης με τίτλο “Τα όπλα του 1821”.

Τους κ. Μιχάλη Θεοδώρου και κ. Κυριάκο Καρακυριάκο καθηγητές Πληροφορικής για την τεχνική υποστήριξη στον ήχο.

Τέλος ευχαρίστησε ειδικά την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Πένυ Μπρίνια Κελλάρη για την διδασκαλία των παραδοσιακών χορών στους μαθητές και απεύθυνε χαιρετισμό στον κ. Δημήτρη Κελέση που λόγο νόσησης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην γιορτή.

Πολλά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που δεδομένων των συνθηκών κατάφεραν και επιμελήθηκαν μια τόσο υπέροχη γιορτή αλλά και στους μαθητές και τις μαθήτριες που την υλοποίησαν.

Η σελίδα ευχαριστεί θερμά την Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Κιάτου κ. Αντιγόνη Βογιατζή για την φιλοξενία και την συνεργασία.

Βίντεο με τους χορούς των μαθητών:

Η ομιλία του κ. Ντίνου Κελλάρη:

Βίντεο με τα ποιήματα των μαθητών:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *