Επικαιρότητα

Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας: Εκδήλωση στον Αρχαιολογικό Χώρο του Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου

Social spread

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας σε συνεργασία με την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών – Ανασκαφές Κορίνθου, και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου ΄΄Η ΤΡΙΗΡΗΣ΄΄,στα πλαίσια της συνεργασίας μας, θα γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην αγγειογραφία και την Αγγειοπλαστική Τέχνη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Αρχαιολογικό Χώρο του Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου το Σάββατο 23/10/2021 .
Λόγω της Πανδημίας και την αποφυγή να μην δημιουργηθεί συνωστισμός η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε δυο φάσεις :
Η Πρώτη φάση θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ. και η δεύτερη φάση στις 12:00 π.μ.Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:
1.Ο Αγγειοπλάστης Δημήτρης Μπούτσαλης θα μιλήσει στο κοινό για την Αγγειοπλαστική και παρουσιάσει την Τέχνη του ζωντανά.
2.Οι Αγγειογράφοι κ. Μαρία Σκλήρη Στάρφα, και ο κ. Δημήτρης Ροματζιούκ θα δείξουν τα πρώτα στάδια τις ζωγραφικής και θα μιλήσουν στο κοινό για την Αγγειογραφία
3.Ένας Αρχαιολόγος θα μιλήσει για την Κεραμική της Αρχαίας Κορίνθου.
4.Ένα τραπέζι θα περιέχει Αντίγραφα Αρχαίας Κεραμικής.
5.Ένα τραπέζι θα περιέχει είδη ζωγραφικής ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες να ζωγραφίσουν δικά τους αγγεία (μινιατούρες) ή κεραμικά γλαστράκια.
6.Θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για ένα Μουσειακό Αντίγραφο προσφορά του (Σ.Ε.Α.Κ.).
Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι η αναδείξει τις Πολιτιστικής Κληρονομίας τις Αρχαίας Κορίνθου του Αρχαιολογικού Χώρου και της Αγγειοπλαστικής & Ζωγραφικής Τέχνης. Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δουν από τον Αγγειοπλάστη τα πρώτα στάδια για το πως φτιάνονται τα κεραμικά Αγγεία και πως οι Αγγειογράφοι τα διακοσμούν. Με Προεγραφή στο Τηλέφωνο 6946200422 από 9:00 με 17:00. Οι θέσεις περιορίζονται στις 120, απαραίτητο το Πιστοποιητικό εμβολιασμού ,το πιστοποιητικό νόσησης , η η βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου.
Η εκδήλωση αυτή υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Κορινθίας!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *