Επικαιρότητα

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Βετεράνων 2023 |Τελετή Έναρξης

Social spread

Με εντυπωσιακό τρόπο που ξεσήκωσε το γεμάτο κλειστό γυμναστήριο του Λουτρακίου “Γ. Γαλανόπουλος”, ξεκίνησε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάλης Βετεράνων 2023.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης, ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης κ. Θοδωρής Χαμάκος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης κ. Καρλ Μάρτιν Ντίτμαν, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης κ. Δημήτρης Τραμπάκουλας , ο νέο-εκλεγέντας περιφερειακός σύμβουλος Δυτικού τομέα Αθηνών κ. Βασίλης Λώλος και ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του SPORTCAMP GROUP κ. Σπύρος Καραβούλης.

Στην πρώτη ημέρα των αγώνων οι σπουδαίες αναμετρήσεις, το πάθος και το πλούσιο θέαμα κυριάρχησαν, ενώ δεν έλειψαν και οι διακρίσεις, καθώς από ελληνικής πλευράς ο Δημήτρης Αθανασιάδης άγγιξε το βάθρο των νικητών, καταλαμβάνοντας την 5η θέση.

Γ.Βρούτσης: “Ανακοινώνω πως σε ένα μήνα από τώρα, η στέγη της πάλης στο Ολυμπιακό Χωριό θα είναι έτοιμη”

Ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και  Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή έναρξης των Αγώνων επιφύλασσε μια σπουδαία είδηση. Όπως ανακοίνωσε, η στέγη της πάλης στο Ολυμπιακό Χωριό θα είναι έτοιμη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά, δήλωσε: «Κύριε πρόεδρε, αντιπρόεδρε της παγκόσμιας πάλης και εκπρόσωποι της ομοσπονδίας, φίλες και φίλοι του αθλήματος και φίλοι διαιτητές. Θέλω να καλωσορίσω όλους τους αθλητές και τους παράγοντες της πάλης, ειδικά από τις άλλες χώρες, που ήρθαν  να τιμήσουμε την εκδήλωση αυτή. Σας καλωσορίζω και σας υποδέχομαι στη χώρα που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, στη χώρα που γεννήθηκε ο αθλητισμός, στη χώρα που γεννήθηκε η πάλη, το άθλημα στο οποίο αγωνίζεστε και αγαπάτε.

Εύχομαι στους διοργανωτές να φιλοξενήσετε μία ωραία διοργάνωση και να αναδείξετε το άθλημα. Εγώ θα είμαι δίπλα στη πάλη γιατί είναι ένα ξεχωριστό άθλημα που συνδυάζει πολλά πράγματα. Εδώ γεννήθηκε η πάλη. Είναι το δυσκολότερο άθλημα από επίπεδο άθλησης, αλλά και ένα άθλημα που θέλει έξυπνο χειρισμό. Ο συνδυασμός ευφυΐας και δυνατού σώματος είναι που κάνει την πάλη να ξεχωρίζει και γι’ αυτό θέλω να είμαι κοντά στο άθλημα. Έχω ξαναπεί πως σε ό,τι χρειαστείτε θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας» ανέφερε ο υπουργός που στη συνέχεια ανακοίνωσε και μία ευχάριστη είδηση: «Ανακοινώνω πως σε ένα μήνα από τώρα, η στέγη της πάλης στο Ολυμπιακό Χωριό θα είναι έτοιμη. Σε ένα μήνα θα κάνουμε τα εγκαίνια» δήλωσε μέσα σε χειροκροτήματα.

Θ.Χαμάκος: “Συγχαρητήρια στην ΕΛΟΠ για τη μεγάλη συμμετοχή”

Ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Θεόδωρος Χαμάκος, που τιμήθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδίας Πάλης, έδωσε συγχαρητήρια για τη μεγάλη συμμετοχή στη διοργάνωση.

Αναλυτικά είπε: «Φίλοι, αθλητές, προπονητές, διαιτητές. Καλώς ήρθατε στο Λουτράκι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων. Εκ μέρους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας σας ευχόμαστε καλή επιτυχία. Οφείλουμε να δώσουμε πολλές ευχαριστίες στην Ελληνική Ομοσπονδία για την ανάληψη και την πολύ μεγάλη συμμετοχή της διοργάνωσης. Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου στον δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη για τη διοργάνωση. Κύριε Υπουργέ Αθλητισμού χαιρόμαστε και είμαστε σίγουροι ότι η βοήθεια σας στην Πάλη θα είναι πολύτιμη. Θα ήθελα να καλωσορίσω τον Καρλ Μάρτιν Ντίτμαν, μέλος του Μπιρό και Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πάλης για να απευθύνει ένα χαιρετισμό. Εκ μέρους του εκτελεστικού γραφείου κηρύσσω την επίσημη έναρξη των Αγώνων Βετεράνων».

Δ.Τραμπάκουλας: “Ελπίζουμε σε μεγαλύτερη εξωστρέφεια”

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Δημήτρης Τραμπάκουλας στον χαιρετισμό του τόνισε: «Με μεγάλη τιμή και χαρά σας καλωσορίζω στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βετεράνων Πάλης που διεξάγεται στην Ελλάδα. Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος που η χώρα μου συνεχίζει να πραγματοποιεί πολύ μεγάλους αγώνες.

Από το προηγούμενο Σάββατο έως την ερχόμενη Κυριακή, 1.000 αθλητές θα αγωνιστούν στο πανέμορφο Λουτράκι και θα στείλουν το ηχηρό μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν τελειώνει ποτέ. Μία πολύ μεγάλη διοργάνωση που ενισχύει την Ελλάδα και το Λουτράκι σε πολλούς τομείς. Αυξάνει τον αθλοτουρισμό και μάλιστα σε μη τουριστική περίοδο και δίνει την ευκαιρία στους ‘Έλληνες αθλητές να αγωνιστούν σε Παγκόσμια πρωταθλήματα  με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Κύριε Υπουργέ, για μια ακόμη φορά σας ευχαριστούμε που είστε δίπλα στην ελληνική Πάλη και ελπίζουμε στην στήριξή σας για ακόμη μεγαλύτερη εξωστρέφεια. Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θοδωρή Χαμάκο που στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής Πάλης και είναι πάντα κοντά μας. Ευχόμαστε ολόψυχα να απολαύσετε τη διαμονή σας στην Ελλάδα και να δούμε σπουδαίους αγώνες χωρίς τραυματισμούς.

Γ.Γκιώνης: “Το Λουτράκι στηρίζει την Πάλη και φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις”

Ο δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και δήλωσε ότι: “Το Λουτράκι αγαπά και στηρίζει τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το άθλημα της πάλης. Έχει πληθώρα υποδομών φιλοξενίας και τις κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις για την πραγματοποίηση διοργανώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Είμαστε δίπλα στην ομοσπονδία πάλης και τους αθλητές, όχι μόνο η δημοτική αρχή αλλά και όλοι οι κάτοικοι και τα καταστήματα της πόλης μας”

Την τελετή έναρξης πλαισίωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου “Μελαγκάβι” με παραδοσιακούς χορούς από την Πελοπόννησο.

Μια ανάσα από το βάθρο ο Δημήτρης Αθανασιάδης

Άγγιξε το χάλκινο μετάλλιο ο Δημήτρης Αθανασιάδης. Ο Έλληνας παλαιστής έδειξε από την πρώτη στιγμή πως στόχευε στο βάθρο των νικητών και έκανε τα πάντα για να κατακτήσει ένα μετάλλιο, αλλά στο τέλος μέτρησε αρκετά και η κούραση. Ο Αθανασιάδης αγωνίστηκε στα 88κ. της κατηγορίας Ε (έως 60 ετών) και ξεκίνησε από τον προκριματικό γύρο, όντας το Νο3 του ταμπλό.

Με εξαιρετική εμφάνιση στον πρώτο του αγώνα ο Αθανασιάδης νίκησε τον Νουρζάν Ασιλμπέκοφ (Νο2). Ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε νωρίς με 2-0. Ένα χαμένο challenge επέτρεψε στον Καζάκο να μειώσει σε 2-1 για να ακολουθήσουν 4 αναπάντητα σημεία από τον Αθανασιάδη που τον οδήγησαν στην 8άδα.

Εκεί τέθηκε αντιμέτωπος με το Νο1 του ταμπλό, Νικόλα Καραμιέλο. Και πάλι ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε με 1-0, με τον Ιταλό να ισοφαρίζει μετά από ποινή, αλλά ο Αθανασιάδης δεν πτοήθηκε, έγινε πιο επιθετικός και έφτασε στη νίκη με 5-1.

Στον ημιτελικό, κόντρα στον Ιγκόρ Ντογκουτσάεφ (αγωνίζεται ως ανεξάρτητος), ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε να ξεκινήσει το ίδιο δυνατά και ηττήθηκε με 4-0.

Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο κόντρα ο Ιρανός Τζοχάρι Σεφίντ κατάφερε να μπόρεσε να προηγηθεί αρχικά 4-0 για να φτάσει στη νίκη επί Αθανασιάδη με πτώση και να ανέβει αυτός στο 3ο σκαλί του βάθρου.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ιγκόρ Ντοκουτσάεφ, το ασημένιο ο Γερμανός Γκουίντο Μέλτζερ.

Εν τω μεταξύ, δύο ήττες γνώρισε ο Σπύρος Κουρσάρης στα 130κ. (έως 45 ετών). Στον πρώτο αγώνα του στον Β’ όμιλο ηττήθηκε με πτώση από τον Ρουμάνο Ποντάρ Πέτο και στον δεύτερο με τεχνική υπεροχή από τον Ρώσο Άντον Φετίσοφ (αγωνίζεται ως ανεξάρτητος).

Από εκεί και πέρα, άτυχος στάθηκε στα 78λ. (έως 45 ετών) ο Αμίρ Αλλάχ καθώς στον προκριματικό κόντρα στον Γερμανό Μάρκους Ντάφερνερ τραυματίστηκε στον αριστερό μηρό κατά τη διάρκεια του αγώνα και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Την Τετάρτη (18/10) το πρόγραμμα συνεχίζεται με την ελληνορωμαϊκή πάλη στις κατηγορίες των Βετεράνων Γ’ (έως 50 ετών) και Δ’ (έως 55 ετών)

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οκτώ παλαιστές:

Βετεράνοι Γ’: 78κ. Ανδρέας Κλειούσης (5 συμμετοχές)

88κ. Εμζάριος Μπεντινίδης, Παύλος Κορωνίδης, Νικόλαος Πανούτσος, Χρήστος Τορτοπίδης (16 συμμετοχές)

130κ. Αβραάμ Παπαδόπουλος, Απόστολος Στάμος (11 συμμετοχές)

Βετεράνοι Δ’: 78κ. Ιωάννης Αθανασιάδης (16 συμμετοχές).

Βρείτε τη Media Gallery εδώ ➡️https://bit.ly/3rW9IKR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *