Δημοτικά νέαΕπικαιρότητα

Παρουσίαση του βιβλίου “Σώζοντας τον Πλανήτη”

Social spread

Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, ώρα 12:30 μ.μ.. θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου “Σώζοντας τον Πλανήτη” των Θεόδωρου Λιανού, Ομότιμου Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Αναστασίας Ψειρίδου, Καθηγήτριας Μικροοικονομικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ομιλήτριες θα είναι οι κυρίες:

• Ελένη Ζαγγανά, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Υδρογεωλογίας στο Τμήμα Γεωλογίας, Εργαστήριο Υδρογεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών και

• Κωνσταντίνα Κοτταρίδη, Καθηγήτρια Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης Παν/μίου Πειραιά.

Τον Συντονισμό θα έχει η δημοσιογράφος Τζένη Σουκαρά.

Λίγα λόγια για το βιβλίο.

Στο βιβλίο οι συγγραφείς αναλύουν την υφιστάμενη κατάσταση στον πλανήτη και πιο συγκεκριμένα παρουσιάζουν τις απειλές για το νερό, το έδαφος, τον αέρα, και πώς η ρύπανση, η υπερκατανάλωση πόρων και η περιβαλλοντική υποβάθμιση προοικονομούν (αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα) ένα δυσοίωνο μέλλον για τον πλανήτη.

Στη συνέχεια, προτείνουν λύσεις για τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Οι λύσεις έχουν ως βάση τους τη βιώσιμη περιβαλλοντική ανάπτυξη, τη χρήση τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον, την οικολογική και περιβαλλοντική αγωγή των πολιτών, και την απεμπόληση της “κυρίαρχης θέσης του ανθρώπου στον κόσμο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *