Επικαιρότητα

Πολεοδομούνται οι Δ.Ε Σαρωνικού και Σολυγείας «Μπαίνουν οι βάσεις για χρήσεις, επενδύσεις και έργα υποδομής. Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό κ.Νίκο Ταγαρά για την καθοριστική υποστήριξή του» δηλώνει ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος

Social spread

Ανακοινώθηκε χθες από τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος  κ.Νίκο Ταγαρά η ένταξη εκπόνησης τοπικών πολεοδομικών σχεδίων για τις δημοτικές ενότητες Σαρωνικού και Σολυγείας του δήμου Κορινθίων στο Ταμείο Ανάκαμψης. Ήδη από τον Σεπτέμβριο «τρέχουν» το Ειδικό Πολεοδομικό του δήμου Κορινθίων  και το Γενικό Πολεοδομικό της δημοτικής κοινότητας Κορίνθου. « Με τις ενέργειες αυτές μπαίνουν οι βάσεις για τις χρήσεις γης (δημόσιας και ιδιωτικής),τις επενδύσεις και τα έργα υποδομής. Η τάξη θα φέρει την ανάπτυξη που επιδιώκουμε στο δήμο Κορινθίων λύνοντας χρόνια προβλήματα και δίνοντας ουσιαστική διέξοδο σε εκατοντάδες ιδιοκτήτες και επιχειρηματίες » δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανοπουλος εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την εξέλιξη και βεβαίως τις ευχαριστίες του προς τον Υφυπουργό που προχώρησε τις διαδικασίες  και έδωσε λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε όχι μόνο το δήμο Κορινθίων αλλά δεκάδες περιοχές της χώρας.

Η εκπόνηση των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων των δυο ενοτήτων εντάσσεται στο Πρόγραμμα Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ένα πρόγραμμα που αφορά το 70% των περιοχών της χώρας και με την ολοκλήρωσή του θα αποδώσει στις τοπικές κοινωνίες σύγχρονο πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό με κανόνες ασφάλειας και δικαίου για όλους.

Ο Υπουργός τόνισε την  σπουδαιότητα των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων όπως και των Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων σημειώνοντας πως «πρόκειται για τις πλέον σύγχρονες και πλήρεις μελέτες που καθορίζουν χρήσεις γης, όρους δόμησης, περιοχές προστασίας, περιοχές ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, οριοθετήσεις ρεμάτων, περιοχές ειδικών αστικών κινήτρων, δίκτυα μεταφορών και κατασκευών.

 συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος  ανέρχεται στα 401,05 εκατ. € εκ των οποίων τα 3,5 εκατ. € αφορούν τα Τοπικά Πολεοδομικά των δήμων της Κορινθίας περιλαμβανομένου και του δήμου Κορινθίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *