Επικαιρότητα

Σε εκδήλωση για τον μικρασιατικό ελληνισμό, στο 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου, παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Social spread

Στην επετειακή εκδήλωση που έλαβε χώρα το απόγευμα σήμερα, Δευτέρα 9 Μαΐου, στο 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου, για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, παρέστη και χαιρέτισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στη σημερινή, πρώτη επίσημη εκδήλωση του εν λόγω σχολείου για την φετινή θλιβερή επέτειο, παρουσιάστηκαν οι δράσεις καθηγητών και μαθητών, αφιερωμένες στα οδυνηρά γεγονότα που διαδραματίστηκαν πριν έναν αιώνα, αλλά και στη ζωή των προσφύγων στην μητέρα πατρίδα.

Ειδικότερα, από την καθηγήτρια Κατερίνα Αμπατζή παρουσιάστηκαν οι δυο ταινίες μικρού μήκους “Αγιος Χρυσόστομος Σμύρνης” και “Φώτης Κόντογλου” με τις οποίες το 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό του υπουργείου Παιδείας και της Ιεράς Συνόδου

της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποσπώντας -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- το πρώτο βραβείο.

Στη συνέχεια, η καθηγήτρια Ευγενία Καλομοίρη παρουσίασε την εκπαιδευτική δράση μέσω μικροϊστορίας, διαρθρωμένης σε δυο επίπεδα -συλλογή

φωτογραφιών γνήσιων αντικειμένων των Μικρασιατών προσφύγων και

καταγραφή ιστοριών που σχετίζονται με τα γεγονότα της Μικρασιατικής

Καταστροφής από το οικείο περιβάλλον των μαθητριών / μαθητών. Ακολούθησε η καθηγήτρια Βιολέτα Ρέλλου, παρουσιάζοντας την ψηφιακή εφημερίδα που δημιούργησε με τους μαθητές της για τον Ποντιακό Ελληνισμό, με την οποία έλαβε μέρος σε Πανελλήνιο διαγωνισμό τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται.

Στη συνέχεια, οι παριστάμενοι ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του σχολείου όπου έχουν αναρτηθεί ψηφιακές εκτυπώσεις με θέμα πρόσωπα, πράγματα και μέρη από τη Μικρά Ασία και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απόδοση παραδοσιακών δημοτικών χορών από τη Μικρά Ασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *