Επικαιρότητα

Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Κορινθίων: Τα προβλήματα του 12ου δημοτικού έχουν καταγραφεί και αντιμετωπίζονται με εργολαβία που ξεκινά τις επόμενες μέρες

Social spread

Η σημερινή εικόνα είναι μετά την καθαίρεση των σαθρών από την τεχνική υπηρεσία στα πλαίσια ελέγχου.

Σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αναφορικά με την δομική κατάσταση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, και με σκοπό την ενημέρωση των συνδημοτών μας, σημειώνουμε τα κάτωθι ακριβή στοιχεία:

Κλιμάκιο της ΔΤΥ-Π, στα πλαίσια της περιοδικού ελέγχου των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Κορινθίων (που βεβαίως περιλαμβάνει και μακροσκοπικό έλεγχο της κατάστασης των φερόντων δομικών στοιχείων), επισκέφθηκε στις αρχές του 2022, και το συγκρότημα του 4ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου, παρουσία της Διεύθυνσης των Σχολείων.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο, ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ διάφορα προβλήματα τα οποία ΚΑΤΕΓΡΑΦΗΣΑΝ από την Υπηρεσία.

Τα εν λόγω ευρήματα 𝝖𝝣𝝞𝝤𝝠𝝤𝝘𝝜𝝝𝝜𝝟𝝖𝝢 ως προς το επισκευαστικό και το οικονομικό σκέλος και κατόπιν 𝝚𝝢𝝩𝝖𝝬𝝝𝝜𝝟𝝖𝝢 στην ετήσια μελέτη συντήρησης Σχολικών Κτηρίων του Δήμου Κορινθίων (μελέτη: 28/2022, προϋπολογισμός έργου: 523.441,84€ <ΣΑΤΑ + Δημοτικοί Πόροι>, ΚΑ προϋπολογισμού: 30/7331.0022, διαγωνισμός έργου: 04\2022, ανακήρυξη αναδόχου: 07\2022, υπογραφή συμφωνητικού: 09/2022, εγκατάσταση αναδόχου: 11/2022).

Λόγω της έκτασης των ανωτέρω επεμβάσεων, ήταν αδύνατη η αντιμετώπισή του από το Ρμήμα Αυτεπιστίας της ΔΤΥ-Π, και για τον λόγο αυτό επιλέχθηκε η αποκατάστασή τους να ενταχθεί σε εργολαβία.

Αυτή είναι η διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο, και αυτή ακολουθήθηκε.

Ταχύτερος τρόπος δεν υπάρχει.

Στην συνέχεια, στο τέλος καλοκαιριού 2022, κλιμάκιο του ΔΤΥ επισκέφθηκε – κατόπιν συνεννόησης με την Δνση των Σχολείων – εκ νέου το εν λόγω σχολικό συγκρότημα, και προέβη στην καθαίρεση των σαθρών τμημάτων των δομικών κατασκευών, αφενός μεν για ασφάλεια των μαθητών, αφετέρου δε για την διαπίστωση του εύρους των βλαβών, εν όψει της επερχόμενης εγκατάστασης του εργολάβου.

Τα ανωτέρω αποτελούν υπεύθυνη απάντηση στα όσα ανευθύνως και με άλλους σκοπούς διακινούνται , ακόμα και από πρόσωπα που έχουν διατελέσει δημοτικοί σύμβουλοι, στο διαδίκτυο περι απουσίας και αδιαφορίας των υπηρεσιών του δήμου και της δημοτικής αρχής με κίνδυνο μάλιστα την ακεραιότητα μικρών παιδιών. Μπορούσαν εύκολα να ενημερωθούν για όσα σήμερα αναφέρουμε δημοσίως , το γεγονός ότι δεν το έπραξαν επιτρέπει αν μη τι άλλο οι σκοποί τους να τεθούν εν αμφιβόλω.

𝚮 𝚱𝚨𝚻𝚨𝚪𝚸𝚨𝚽𝚮 𝚻𝛀𝚴 𝚷𝚸𝚶𝚩𝚲𝚮𝚳𝚨𝚻𝛀𝚴 𝚺𝚻𝚶 𝚺𝚾𝚶𝚲𝚰𝚱𝚶 𝚺𝚼𝚪𝚱𝚸𝚶𝚻𝚮𝚳𝚨 𝚻𝚶𝚼 𝟏𝟐𝚶𝚼 𝚬𝚾𝚬𝚰 𝚪𝚰𝚴𝚬𝚰, 𝚶𝚰 𝚷𝚸𝛀𝚻𝚬𝚺 𝚷𝚨𝚸𝚬𝚳𝚩𝚨𝚺𝚬𝚰𝚺 𝚻𝚶 𝚰𝚫𝚰𝚶 𝚱𝚨𝚰 𝚺𝚬 𝚲𝚰𝚪𝚬𝚺 𝚮𝚳𝚬𝚸𝚬𝚺 𝚮 𝚬𝚸𝚪𝚶𝚲𝚨𝚩𝚰𝚨 𝚷𝚶𝚼 𝚵𝚬𝚱𝚰𝚴𝚨 𝚯𝚨 𝚨𝚴𝚻𝚰𝚳𝚬𝚻𝛀𝚷𝚰𝚺𝚬𝚰 𝚺𝛀𝚺𝚻𝚨 𝚱𝚨𝚰 𝚺𝚼𝚴𝚶𝚲𝚰𝚱𝚨 𝚻𝚶 𝚷𝚸𝚶𝚩𝚲𝚮𝚳𝚨 𝚷𝚶𝚼 𝚼𝚽𝚰𝚺𝚻𝚨𝚻𝚨𝚰.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, στην τελευταία τριετία που διευθύνει τα δημοτικά πράγματα, έχει να καταθέσει προς ενημέρωση των συνδημοτών τα εξής, έργα και μελέτες:

1. Εκπόνηση τριών μελετών Συντήρησης Σχολικών Κτηρίων,

Την μελέτη υπ΄αριθμό 16/2020, προϋπολογισμού 650.486,46€, το έργο της οποίας έχει ήδη αποπερατωθεί.

Την μελέτη υπ΄αριθμό 18/2021 προϋπολογισμού 757.149,63€, το έργο της οποίας έχει αποπερατωθεί.

Την μελέτη υπ΄αριθμό 28/2022 προϋπολογισμού 523.441,84€, με εγκατάσταση εργολάβου 11/2022,

2. Αναβάθμιση σχολικών κτηρίων για την δημιουργία ΔΥΕΠ (Δομή Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφυγόπαιδων) μελέτη 47/2020, προϋπολογισμού 150.000€, το έργο της οποίας έχει αποπερατωθεί.

3. Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και τη εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες, ην υπ΄ αριθμό μελέτη 42/2019, προϋπολογισμού 18.000€, το έργο της οποίας έχει αποπερατωθεί

4. Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Κορινθίων» προϋπολογισμός 288.920€ μελέτη 19/2020, για το οποίο υπάρχει ήδη ανάδοχος.

5. Μουσικό Σχολείο Κορίνθου, προϋπολογισμού 11.002.520€, βρίσκεται ένα βήμα πριν την δημοπράτηση του.

6. Υποβολή πρότασης για ένταξη στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης (ΑΤ 11 ) “Προσεισμικός Έλεγχος” προϋπολογισμού 46.167€. Η υποβολή πρότασης έγινε τον 03/2021, και βρίσκεται εν αναμονή της έγκρισης.

Με αυτές τις δράσεις και τα έργα ο Δήμος Κορινθίων αποδεικνύει έμπρακτα το διαρκές ενδιαφέρον του για τους μαθητές και την ευρύτερη σχολική κοινότητα, μακριά από κινδυνολογίες, λαϊκισμούς και κούφια λόγια που τελικά πλήττουν την ίδια την σχολική κοινότητα και τους μαθητές. Αυτά, τα αφήνουμε για τους “ειδικούς” αρμόδιους η μη, που θα ξανακριθούν από την κορινθιακή κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *