Επικαιρότητα

Το βυτιοφόρο που “χώρισε” την Ελλάδα

Social spread

Εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το βυτιοφόρο του διαβόλου το οποίο έμελλε να “κόψει” στα δύο την χώρα ταλαιπωρώντας χιλιάδες οδηγούς που χρησιμοποιούν την νέα και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και τους επιβάτες του προαστιακού σιδηροδρόμου. Σε μια περίοδο όπου πολλά ΙΧ αυτοκίνητα με πρόσφατο το περιστατικό στα διόδια του Κιάτου παίρνουν ξαφνικά φωτιά σε δρόμους, μεγάλους και μικρούς, εντός και εκτός πόλεων έρχεται να προστεθεί σήμερα ένα βυτιοφόρο που μετέφερε υγραέριο υπό πίεση. Το μεσημέρι και ενώ το φορτηγό κινούνταν στην νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο 45,7χλμ στο ρεύμα προς Κόρινθο πήρε φωτιά, και ακινητοποιήθηκε στην άκρη του δρόμου, ευτυχώς ο οδηγός του πρόλαβε και το εγκατέλειψε σώος. Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία όπου και έσβησε την φωτιά ενώ ταυτόχρονα ο δρόμος έκλεισε και στα δύο ρεύματα λόγω του κινδύνου που παρουσίασε το είδος του φορτίου που μετέφερε το συγκεκριμένο φορτηγό, ενώ αργότερα έκλεισε και η παλαιά εθνική οδός καθώς και σταμάτησαν τα δρομολόγια του προαστιακού με απόφαση της εταιρίας. Η όλη διαδικασία που περιλάμβανε ψύξη προς αποφυγή έκρηξης και έπειτα μετάγγιση του υγροποιημένου αερίου σε άλλο βυτιοφόρο κράτησε τελικά σχεδόν 8 ώρες εγκλωβίζοντας χιλιάδες οδηγούς στα αυτοκίνητά τους στους σταθμούς των διοδίων της Ελευσίνας και της Κορίνθου με τις ουρές των αυτοκινήτων να αγγίζουν χιλιόμετρα. Μεταξύ των εγκλωβισμένων οδηγών ήταν και οικογένειες με μικρά παιδιά. Η πολύωρη ταλαιπωρία εξόργισε αρκετούς αλλά δεν υπήρξαν επεισόδια. Ως μία κίνηση συμπαράστασης και καλής θέλησης εθελοντές του Δήμου Μεγαρέων καθώς και αστυνομικοί της τροχαίας μοίρασαν μπουκαλάκια με νερό στους άτυχους οδηγούς που δεν μπορούσαν παρά μόνο να κάνουν υπομονή να ανοίξει ο δρόμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Korinthostv.gr έχει ανοίξει πλέον η νέα εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα καθώς ολοκληρώθηκε η μετάγγιση υγραερίου από το βυτιοφόρο όχημα στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά στις 12:30 το μεσημέρι.
Κλειστό παραμένει το ρεύμα της Αθηνών – Κορίνθου, προς Κόρινθο, όπου βρίσκεται το βυτιοφόρο , καθώς πρέπει να μεταφερθεί και να καθαριστεί ο δρόμος.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία από τις 8 το βράδυ και στα δυο ρεύματα της παλαιάς εθνικής τα  οποία είχαν κλείσει κατά τη διάρκεια της μετάγγισης του εύφλεκτου φορτίου του βυτιοφόρου

Σίγουρα οι ζημιές από έκρηξη θα ήταν μεγαλύτερες και αν περνούσαν αυτοκίνητα μπορεί να θρηνούσαμε και ανθρώπινες ζωές. Έκπληξη στο Πανελλήνιο προκαλεί το πως ένα περιστατικό σε ένα “ειδικό” όχημα είναι ικανό να κλείσει κεντρικές διεθνείς οδικές αρτηρίες και σιδηρόδρομο ταλαιπωρώντας και ανατρέποντας τον ρυθμό της ζωής σε χιλιάδες αθώους, απλούς και καθημερινούς ανθρώπους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *