Επικαιρότητα

Χρίστος Δήμας: Νέο αναπτυξιακό σχέδιο για την Διώρυγα της Κορίνθου

Social spread

Η διώρυγα της Κορίνθου είναι αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας. Όμως η σημαντική τουριστική κίνηση δεν αφήνει επιπλέον εισόδημα στη περιοχή της Κορινθίας.

Σήμερα στο γραφείο μου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης, η Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού Μάχη Βάνη, η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξη καθώς και ο Επικεφαλής στο Υπερταμείο για την ΑΕΔΙΚ Βασίλης Αλεβιζάκος μου παρουσίασαν το νέο αναπτυξιακό σχέδιο για την Διώρυγα της Κορίνθου το οποίο στοχεύει ξεκάθαρα να δίνει πολλά μεγαλύτερα οφέλη στην τοπική κοινωνία, ειδικότερα στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και στο Δήμο Κορινθίων αξιοποιώντας την ακίνητη περιουσία που έχει η ΑΕΔΙΚ στην περιοχή, δημιουργώντας πολλές θέσεις εργασίας και αναδεικνύοντας την σημαντική πολιτιστική μας κληρονομιά.

Υπενθυμίζεται πως οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στη Διώρυγα, ειδικότερα για να αντιμετωπίσουμε την αποκατάσταση στα πρανή έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΠΔΕ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και είναι υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Υποδομών αλλά και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Υπουργείο Πολιτισμού όσον αφορά τον δίολκο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *