Επικαιρότητα

Αντιπροσωπεία Κινέζων στο Ξυλόκαστρο

Social spread

Στις 29 Ιανουαρίου, επισκέφθηκε την πόλη του Ξυλοκάστρου, ομάδα από την Λ.Δ. της Κίνας, αποτελούμενη από 20 Κινέζους Καθηγητές, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Οικολογίας του Πεκίνου. Η ομάδα αυτή επισκέφθηκε Ινστιτούτα και Πανεπιστήμια στη χώρα μας με κύριο θέμα  την βιοασφάλεια, τον έλεγχο και την πρόληψη ασθενειών και επιδημιών και ήταν κάτω από την επίβλεψη της Κινεζικής Πρεσβείας, αφού εκτός των άλλων συμμετείχε ο επίσημος μεταφραστής της Πρεσβείας ο κ.Peter Chang.

Σε ειδική τελετή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος του Δ. Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης  κ. Βλάσιος Τσιώτος, καλωσόρισε τους επισκέπτες του, ενώ ο αντιδήμαρχος κ. Τάσος Λόντος παρουσίασε βίντεο με τα χαρακτηριστικά του Δήμου.

Ακολούθησε επιστημονική ημερίδα με θέματα όπως η έγκαιρη αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε περιστατικά δημόσιας υγείας της άγριας ζωής, σε σχέση με την άγρια πανίδα καθώς και ερευνητικές μεθόδους σχετικά με τα πρότυπα μετανάστευσης των άγριων ζώων και τα πρότυπα εμφάνισης επιδημικων ασθενειών. Η μελέτη παρουσιάστηκε από τον Κωνσταντίνο Σαλή και έκλεισε με την παρουσίαση των τοπικών χαρακτηριστικών της ντόπιας άγριας πανίδας.

Την εκδήλωση για την  πόλη του Ξυλοκάστρου καθώς και την επίσκεψη, διοργάνωσε ο κ. Σωτήρης Σαλής, μέσα από την συμμετοχή του στην Κινεζική Υπηρεσία εμπειρογνωμόνων.