Επικαιρότητα

Δήμος Κορινθίων: Παραδίδουμε τον παραλιακό πεζόδρομο στο Κεραμιδάκι με…party

Social spread

Η ολοκλήρωση του έργου και η ικανοποίηση ενός αιτήματος 30 ετών των κατοίκων είναι σίγουρα λόγος για γιορτή!

Με γιορτή λοιπόν, με ένα party που θα ξεκινήσει από τις 20:00 το βράδυ, ο δήμος Κορινθίων, η δημοτική αρχή παραδίδουν στην πόλη, στους κατοίκους, στους επισκέπτες τον παραλιακό πεζόδρομο στο Κεραμιδάκι.
Ο πεζόδρομος ενώνει την παραλία «Καλάμια» με την παραλία 5Φι και αλλάζει όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, όλο το τοπίο στο σημείο.

«Η δημοτική αρχή υλοποιεί την δέσμευση της με συνέπεια. Είπαμε θα στρέψουμε την πόλη στην θάλασσα και το κάνουμε. Η επέκταση του παραλιακού πεζοδρόμου στο Κεραμιδάκι είναι ένα ακόμα έργο στην κατεύθυνση αυτή. Θυμίζω, διότι υπάρχου και εκείνοι που «ξεχνούν», πως η δική μας πολιτική και επιλογή αναμόρφωσε την παραλία Καλάμια με κίνητρα και στήριξη στην ιδιωτική πρωτοβουλία, η δική μας πολιτική και επιλογή έφερε τα μπαζώματα Αγίου Νικολάου στο δήμο, η δική μας πολιτική και επιλογή αναμορφώνει τον παλιό σταθμό του ΟΣΕ και δίνει στην πόλη ένα πάρκο 16 στρεμμάτων, χώρος που θα
συνδεθεί με τον χώρο του Αγίου Νικολάου, και βέβαια, η δική μας πολιτική και επιλογή οδήγησε στην μελέτη, χρηματοδότηση και δημοπράτηση του έργου των 12 εκ ευρώ για την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου της Ποσειδωνίας με το Λουτράκι» δηλώνει ο Δήμαρχος Κορινθίων απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση στο party της Δευτέρας!

Το έργο της επέκτασης του παραλιακού πεζόδρομου κατά 450 μέτρα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2022 με τις κατεδαφίσεις των κτισμάτων που βρίσκονταν στο σημείο. Είχε προηγηθεί η ολοκλήρωση σειράς πολεοδομικών διαδικασιών και η απεμπλοκή χρόνιων ζητημάτων από μια ομάδα στελεχών, επιστημόνων και αιρετών που εργάστηκαν με ζήλο προκειμένου να επιτευχθεί το αποτέλεσμα. Η πολεοδομία και η Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνα Κόλλια, οι Τεχνικές Υπηρεσίες και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πούρος, οι δικηγόροι Αντώνης Κυριαζής και Έρρικα Καραμαλίκη, ο μελετητής κ. Καπετανάκης, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου κ. Κώστας Παπασταμόπουλος και βέβαια οι ιδιοκτήτες των οικημάτων που συνεργάστηκαν με τον δήμο και κατανόησαν την ανάγκη υλοποίησης του έργου, την προοπτική που θα ανοίξει στην περιοχή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *