Δημοτικά νέαΕπικαιρότητα

Δήμος Σικυωνίων: Τέθηκε σε ετοιμότητα ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας

Social spread

Συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, το συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Σικυωνίων, εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας «Daniel» που αναμένεται να πλήξει και την περιοχή μας. Σύμφωνα με την σχετική  ενημέρωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η κακοκαιρία θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Στην συνεδρίαση που προέδρευσε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, συμμετείχαν δια ζώσης οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Μυττάς, Κώστας Σαρχάνης, Βασίλης Δομετίου και εξ αποστάσεως οι Κουτρέτσης Σπύρος, Θελερίτης Γιώργος. Το παρόν έδωσε η Προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, καθώς και εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με βάση το εκπονημένο σχέδιο πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων, επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών του δήμου Σικυωνίων, ενώ αποφασίστηκε να τεθούν σε επιφυλακή όλα τα μηχανήματα του δήμου, χωματουργικά, εκσκαπτικά κ.ά. καθώς και οι οδηγοί τους, ώστε αν παραστεί ανάγκη να επέμβουν άμεσα.

Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε η πλήρης συνεργασία με την Αστυνομία, το Λιμενικό και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών (αποκλεισμός δρόμων, περιπολίες στα ρέματα για τον έλεγχο της ροής, απαγορευτικό απόπλου, κ.ά.).

Τέλος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Μυττάς καλεί τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να ενημερώνονται για την εξέλιξη της κακοκαιρίας, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών και να περιορίσουν κατά τις ώρες εκδήλωσης των φαινομένων, τις άσκοπες μετακινήσεις. 

Πηγή: Korinthostv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *