Επικαιρότητα

«Εβδομάδα Μητέρας» | Δράσεις ευαισθητοποίησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Social spread

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας, πρόκειται να υλοποιήσει δράση ευαισθητοποίησης με τίτλο «Εβδομάδα Μητέρας».

Σκοπός της δράσης είναι η ανάδειξη των πολλαπλών ρόλων της μητέρας μέσω της υλοποίησης διαφορετικών δράσεων ανά Περιφερειακή ενότητα σε συγκεκριμένες ομάδες στόχου όπως μητέρες φροντίστριες παιδιών ΑμεΑ, μητέρες στην Τρίτη Ηλικία, μητέρες ΡΟΜΑ, μητέρες που έχουν δεχθεί βία.

Η Δράση θα υλοποιηθεί από  τις 13 έως τις 17 Μαΐου 2024 στις πέντε(5) Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως ακολούθως:

13 Μαΐου στην Καλαμάτα και ώρα διεξαγωγής 10:00 π.μ.- 12:00 μ.μ.: Η Δράση ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «HORIZON BLU» στην Καλαμάτα για τις μητέρες φροντίστριες παιδιών ΑμεΑ με εισήγηση από τον Ψυχολόγο της Συντονιστικής Δομής, σχετικά με την ψυχολογική υποστήριξη και ενδυνάμωση των ανωτέρω.

14 Μαΐου στην Κόρινθο και ώρα διεξαγωγής 10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ.: Η Δράση ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού Δήμου Βέλου Βόχας ΠΕ Κορινθίας  για τις μητέρες ΡΟΜΑ, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, από τον οποίο θα υλοποιηθεί ενημέρωση σε θέματα ατομικής υγιεινής.

15 Μαΐου στην Τρίπολη και ώρα διεξαγωγής 10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ.:  Η Δράση ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθεί στον χώρο εστίασης «SENOR» στην Τρίπολη, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Δήμου Τρίπολης και τους εμπλεκόμενους φορείς (Αστυνομία, Εισαγγελία, Κοινωνική Υπηρεσία Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων ΠΕ Αρκαδίας, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τρίπολης, Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας «ΑΝΕΛΙΞΗ», Πολυδύναμο Κέντρο Τρίπολης, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ). Κατά τη διάρκεια της δράσης θα υλοποιηθούν εισηγήσεις από τα στελέχη των Δομών, παρουσίαση μαρτυρίας γυναίκας που έχει δεχθεί βία και συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

16 Μαΐου στο Ναύπλιο και ώρα διεξαγωγής 10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ.: Η Δράση ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθεί στον Οίκο Ευγηρίας «Μαρίας Ράδου» στο Ναύπλιο, όπου θα υλοποιηθεί ανάγνωση αποσπασμάτων το βιβλίο «Μικρές Ιστορίες για Μεγάλους» και συζήτηση με τους ηλικιωμένους.

17 Μαΐου στη Σπάρτη και ώρα διεξαγωγής 10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ.: Η Δράση ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό σχολείο Αμυκλών Δήμου Σπάρτης  για τις μητέρες ΡΟΜΑ, σε συνεργασία με το Παράρτημα ΡΟΜΑ του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σπάρτης, το οποίο θα υλοποιήσει ενημέρωση για τη φροντίδα βρεφών.

Με την ολοκλήρωση των δράσεων θα ακολουθήσει Δελτίο Τύπου με το υλικό των ημερίδων και ενημερωτικό υλικό, καθώς και αποτίμηση των δράσεων, με έμφαση την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή ως κύριο στόχο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.