Δημοτικά νέαΕπικαιρότητα

Κιάτο: Eκδήλωση αλληλεγγύης με προβολή της ταινίας «Η γιαγιά και η Νεράιδα, Fairy…tails»

Social spread

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, ώρα 7:00 μμ

Εκδήλωση αλληλεγγύης

 «Ένα φωτεινό Μέλλον με δύναμη ψυχής Άλφα εις την ν»

 Προβολή ταινίας «Η γιαγιά και η Νεράιδα,Fairy…tails»

Ομιλίες –  Βραβεύσεις – Μηνύματα – Γευσιγνωσία

Στο Συσκευαστήριο Γιαμπουράνη, θέση Αρκούδα, Κιάτο Κορινθίας

Η Καλλιτεχνική Ομάδα «Μεταμόρφωση» στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πράξης Σεβασμού στη Ζωή και Προσφοράς στον Συνάνθρωπο που έχει  καθιερωθεί στο Δήμο Σικυωνίων στις  23 Οκτωβρίου του 2011,   οργανώνει στις 21 Οκτωβρίου 2023, στο συσκευαστήριο Γιαμπουράνη (Κιάτο, θέση Αρκούδα), εκδήλωση αλληλεγγύης με προβολή της ταινίας «Η γιαγιά και η Νεράιδα, Fairy…tails»,  σε σενάριο  και σκηνοθεσία Έμυ Τζάβρα Μπούλοκ (Emy Tzavra Bullock) 

 Η Ταινία   είχε αναβληθεί το φετινό καλοκαίρι λόγω των καιρικών φαινομένων. Η εκδήλωση,  συμπεριλαμβάνει   ομιλίες, απονομή τιμητικών βραβείων, ανάγνωση μηνυμάτων και  γευσιγνωσία.  Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συμβάλει  στην διάδοση της  πρωτοβουλία που πάρθηκε το  2011 και  να βοηθήσει  την  όλη προσπάθεια που γίνεται  για να καθιερωθεί σε όλο τον πλανήτη.

Λίγα λόγια  για την ταινία

Η ταινία « Η Γιαγιά και η Νεράιδα» είναι ένα ονειρικό φιλμ μεσαίου μήκους. Η  θεματική είναι πανανθρώπινη. Μια γυναίκα ηλικιωμένη η  Μερόπη, μια χήρα εβδομήντα χρονών περίπου ζει σε ένα χωριό της ελληνικής υπαίθρου   μαζί με τηνκόρη της, και την εγγονή της.  Η Μερόπη είναι  σικάτη και καλλιεργημένη. Λάτρης των αγγλικών σήριαλ εποχής, έχει διαμορφώσει τον χώρο και την ζωή της ανάλογα.., κάτι αλλόκοτο για την ελληνική ύπαιθρο.

                 Στο διπλανό σπίτι, στον κοινωνικό-πνευματικό αντίποδα, το κλαμπ των υπόλοιπων γιαγιάδων, -τυπικές μαυροντυμένες ηλικιωμένες του χωριού-, φανατικές με τα τούρκικα σήριαλ.  Η Μερόπη, όπως κάθε απόγευμα, ετοιμάζει τελετουργικά το τσάι του 5 o’clock,  με τη συμμετοχή της εγγονής της και στην συνέχεια βλέπουν τα  αγγλικά  σήριαλ στην τηλεόραση.

               Η  κόρη της δεν μπορεί να αποδεχτεί αυτή την διαφορετικότητα της μητέρας της.  Δημιουργείται μια κατάσταση έντασης μεταξύ των δύο γυναικών που δεν παραμένει απλά σε μια διαφορετική οπτική για τη ζωή, αλλά προεκτείνεται και σε μια διεκδίκηση επιρροής πάνω στην διαμόρφωση ενός παιδικού νου: Η Μερόπη διδάσκει το όνειρο και το αδύνατο, η Ελένη το ορθολογικό και χειροπιαστό.”

Πρωταγωνιστούν: η Έφη Παπαθεοδώρου -γνωστή στο ευρύ κοινό που την λάτρεψε ως «Θεοπούλα»- και η Τάνια Παλαιολόγου, γνωστή στο κοινό από την ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου «Τοπίο στην Ομίχλη». Επίσης, τους ρόλους ερμηνεύουν: Λίζα Αναγνωστοπούλου, Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη, Γιώργος Καρβουντζής, Σωτήρης Λεπεσιώτης, Σωτηρία Ζήση, Τάκης Καρδαράς.

 Η ταινία αφιερώνεται σε όλο το χωριό και ειδικότερα στην κ. Αγγελική Αναγνωστοπούλου, που ζύμωσε και έψησε ψωμιά σε παραδοσιακό φούρνο και πρόσφερε ζεστό ψωμί σε όλους τους συντελεστές της ταινίας.

Ομιλίες:  Έφη Παπαθεοδώρου, ηθοποιός ⦁Λίζα Αναγνωστοπούλου, ηθοποιός

Ανάγνωση Μηνυμάτων

Απονομή τιμητικών βραβείων: Στο χωριό Κρυονέρι Κορινθίας ⦁ Στην Θεία Κούλα         ⦁ Ασημίνα  Λαγόγιαννη.

Γευσιγνωσία / σεβασμός της φύσης-καλλιέργεια της ελιάς/ Κέρασμα ζυμωτό ψωμί με βιολογικό λάδι της εταιρίας BIODIMAS και γλυκό του κουταλιού σταφύλι Αττική (RESPECT GRAPE) της εταιρίας «ΑΡΙΣΤΟΝ Α»

Παρουσίαση εκδήλωσης:

-Νίκος Ζιάγκος, ηθοποιός-σκηνοθέτης-συγγραφέας

-Μυρτώ Κόρκα, από την θεατρική ομάδα «Αρσινόη»

Διάρκεια εκδήλωσης:  120  λεπτά

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την προσφορά πόσιμου νερού στους πληγέντες της Θεσσαλίας.

Απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης

Πληροφορίες / κρατήσεις: 6942-718837,27420-25940

Ώρεςεπικοινωνίας:12:00 -2:00μμ. και6:30-8:00μμ.

-Είσοδος: -ενηλίκων: 10 €
-κάτω των 18 ετών: 7 €
* Μηδενικό εισιτήριο για τις ηλικίες έως 6 ετών. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την προσφορά πόσιμου νερού στους πληγέντες της Θεσσαλίας.
Καλλιτεχνική Ομάδα «Mεταμόρφωση»

Συσκευαστήριο Γιαμπουράνη,  ΆΡΙΣΤΟΝ  Α,   Αρκούδα –  Κιάτο Κορινθίας

Email: info@metamorphosisculture.gr 

Κρατήσεις θέσεων στο  Emailtickets@metamorphosisculture.gr

Τηλέφωνα:  6942718837, 2742025940

Ώρες επικοινωνίας:  12:00 – 2:00 μμ. και 6:30 – 8:00 μμ.

Σελίδα Καλλιτεχνικής Ομάδας «Mεταμόρφωση»

Πηγή: Korinthostv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *