Δημοτικά νέαΕπικαιρότητα

Λαμπερά εγκαίνια για την πλατεία του Κρυονερίου

Social spread

Πάνω από χίλια άτομα κατέκλυσαν την νεότευκτη πλατεία και άκουσαν τον δήμαρχο Σπύρο Σταματόπουλο να μιλά για το όραμά του για την επόμενη πενταετία του δήμου Σικυωνίων

Μια ξεχωριστή βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν στο Κρυονέρι, χθες Δευτέρα 31 Ιουλίου. Πάνω από χίλια άτομα κατέκλυσαν τον χώρο της όμορφης νέας πλατείας δίνοντας το παρόν στα λαμπερά εγκαίνιά της. Η λιτή αρχιτεκτονική της πλατείας, συνδυασμένη με το ολόφωτο, ανακαινισμένο Πολυκέντρο, τα δέντρα και τα κιόσκια και τις πράσινες πινελιές, αλλά και την πιστοποιημένη νέα παιδική χαρά που γέμισε με φωνές ευτυχισμένων παιδιών έδωσαν από μόνα τους μια εορταστική και πανηγυρική νότα στην εκδήλωση.

Μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο αρχιμανδρίτης πατέρας Κλαύδιος, ο δήμαρχος, ο πρόεδρος, οι περιφερειακοί, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι έκοψαν συμβολικά την κορδέλα των εγκαινίων της νέας πλατείας. Σε κλίμα εορταστικό και με βαθιά συγκίνηση ο πρόεδρος της Κοινότητας Κρυονερίου Κώστας Ραφτόπουλος, μίλησε για το έργο που ήταν το όνειρο και το όραμα των Κρυονεριτών επί σειρά ετών.

Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν οι εκ Κρυονερίου Γιώργος Τσολάκος αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Σικυωνίων και η Βάσω Μπουζιάνη, εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής, οι οποίοι εξήραν τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής και όλων όσοι δούλεψαν αγόγγυστα για την ανακατασκευή της πλατείας. Ειδικότερα ο κ. Τσολάκος αναφέρθηκε στην «μεταμόρφωση» όπως είπε της πλατείας, που διαμορφώθηκε σε έναν χώρο αντάξιο της ιστορίας και της φιλόξενης διάθεσης του Κρυονερίου. Κάλεσε τους κατοίκους να αγαπήσουν την πλατεία και να την νιώσουν σαν σπίτι τους και ευχαρίστησε με ζέση τον δήμαρχο Σπύρο Σταματόπουλο, που δείχνει έμπρακτα την αγάπη του στο Κρυονέρι.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Σπύρος Βασιλάκος, διευθυντής του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και διευθυντής ερευνών στο κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος μίλησε για το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου και την μεγάλη υπεραξία που προσδίδει στην περιοχή, τόσο σε επίπεδο επιστημονικό, όσο και τουριστικό/αναπτυξιακό.

Ακολούθησε η ομιλία του δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για το Κρυονέρι και τους κατοίκους του, για την αγάπη, την ομόνοια και συναδελφικότητα με την οποία λειτουργούν, όταν πρόκειται για το καλό του τόπου τους. Ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες που ενεπλάκησαν στο έργο, με πρώτη και καλύτερη την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Σικυωνίων, αλλά και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Σπύρος Σταματόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο αναπτυξιακό πλαίσιο το οποίο έχει θέσει η δημοτική αρχή και υλοποιεί βήμα-βήμα με πολλή δουλειά ώστε να αναγεννηθεί ο δήμος Σικυωνίων τόσο πολιτιστικά και πνευματικά όσο και επιστημονικά και αναπτυξιακά. Τα λόγια του δημάρχου έγιναν δεκτά από τους παριστάμενους με θέρμη και τα αλλεπάλληλα χειροκροτήματα διέκοψαν πολλές φορές τη ροή του λόγου του.

Εν συνεχεία, η αρχιτέκτονας μηχανικός του δήμου, Σοφία Χριστοδούλου, που είχε μελετήσει και επιβλέψει το έργο, ανέλαβε να παρουσιάσει στο κοινό την εξέλιξη των εργασιών και τις αλλαγές που εφαρμόστηκαν.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την απαγγελία μικρών αποσπασμάτων λαογραφικού και ιστορικού αντικειμένου από τους Κρυονερίτες συγγραφείς Βασίλη Μυλωνά και Γιώργο Νικολάου, καθώς και ανάγνωση ποιημάτων από την ποιήτρια Κατερίνα Ατσόγλου. Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρυονερίου, ζωντανή μουσική από το συγκρότημα του Ηλία Δόσχορη και κεράσματα που προσέφερε στους παριστάμενους η Κοινότητα Κρυονερίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *