Δημοτικά νέαΕπικαιρότητα

Με τις υποτροφίες Μαυρούλια τιμήθηκαν και φέτος οι αριστεύσαντες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Social spread

Το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν στο Κιάτο για μία ακόμη χρονιά, οι απονομές των υποτροφιών του Ιδρύματος Μαυρούλια. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον 1ο όροφο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σικυωνίων, έναν χώρο-κόσμημα των γραμμάτων και της γνώσης, που γέμισε από τους υπότροφους, τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο ιστορικό της διεκδίκησης της περιουσίας Μαυρούλια, έναν αγώνα που ξεκίνησε το 2011 και αντιμετώπισε με επιτυχία τον τραπεζικό κολοσσό JP Morgan. Τελικά, ο αγώνας δικαιώθηκε και το 2016 η περιουσία Μαυρούλια πέρασε οριστικά στον δήμο Σικυωνίων και ξεκίνησε η διαδικασία απονομής των υποτροφιών, των οποίων η πρώτη απονομή, μετά την διευθέτηση των φορολογικών εκκρεμοτήτων, έγινε το 2018.

Ο σκοπός αυτών των υποτροφιών, σύμφωνα με την διαθήκη του αείμνηστου Γεωργίου Μαυρούλια, είναι να ενισχύσουν την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των νέων ανθρώπων, που κατάγονται από τον δήμο Σικυωνίων και αντιπροσωπεύουν το μέλλον του τόπου.

Συνολικά απονεμήθηκαν 17 υποτροφίες, εκ των οποίων οι 4 αφορούσαν συνέχιση των υποτροφιών που είχαν δοθεί το 2021 και οι υπότροφοι αρίστευσαν στις επιδόσεις τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και οι 13 αφορούσαν τους αριστεύσαντες επιτυχόντες του 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *