Επικαιρότητα

Ξεκίνησε ο δρόμος Σπαθοβούνι – Μαψός – Σωτήριο το έργο για τους αγρότες των δύο χωριών

Social spread

Ακόμα μια δέσμευση της δημοτικής αρχής γίνεται πράξη! Ο αγροτικός δρόμος που συνδέει Μαψό και Σπαθοβούνι είναι σε εξέλιξη, ένα έργο τεράστιας σημασίας για τα δυο χωριά και τους αγρότες τους, έργο προϋπολογισμού ενός εκ ευρώ.

Το έργο διεκδίκησε , εξασφάλισε και υλοποιεί η δημοτική αρχή μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αποσκοπώντας στην βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις των κατοίκων των περιοχών που εντάσσονται τα 3 συνολικά έργα . Περιλαμβάνονται ακόμα οι αγροτικές οδοποιίες, Αμόνι- Καλογερολίμανο και σύνδεση με την Επαρχιακή Οδό Κορίνθου-Επιδαύρου» και Άγιος Ιωάννης με την κοινότητα Χιλιομοδίου»

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχο γιατί ότι μας είπε το έκανε. Ο δρόμος αυτός είναι σωτήριος για τους αγρότες των δυο χωριών και αν δεν είχε γίνει η προσφυγή από την παράταξη του κ. Σταυρέλη ο δρόμος θα είχε παραδοθεί πριν από 5 μήνες» αναφέρει ο πρόεδρος Παναγιώτης Λίτσας.
Ο φάκελος των έργων κατατέθηκε τον Μάρτιο του 2022. Τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου ο δήμος, έχοντας πληρότητα και αρτιότητα μελετών, έλαβε έγκριση χρηματοδότησης ύψους 3 εκ ευρώ. Τον Φεβρουάριο του 2023 η παράταξη του Νίκου Σταυρέλη προσέφυγε κατά της απόφασης της οικονομικής επιτροπής του δήμου Κορινθίων . Η προσφυγή απορρίφθηκε ωστόσο η έναρξη του έργου καθυστέρησε. Η δημοτική αρχή απαρέγκλιτα εργαζόμενη στην κατεύθυνσης υλοποίησης έργων σε όφελος των πολιτών, ξεπέρασε τα εμπόδια και προχώρησε στην έναρξη εργασιών.

«Το έργο έχει ολοκληρωμένη μελέτη με ευρωπαϊκές προδιάγραφες. Η διαπλάτυνση έχει ολοκληρωθεί στο 50% του μήκους και γίνεται η τελική διαμόρφωση για την στρώση από 3 Α και άσφαλτο. Ταυτόχρονα γίνονται εργασίες στο υπόλοιπο 50% του μήκους. Θεωρώ πως εντός διμήνου ο δρόμος θα παραδοθεί πλήρως στις δυο κοινότητες» ανέφερε ο εργολάβος κ. Μήλιος.

«Είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει στα χωριά μας τα τελευταία 12 χρόνια. Δείτε κατά μήκος του δρόμου, παντού υπάρχουν κτήματα. Ο δρόμος εξυπηρετεί όλους τους παραγωγούς και βέβαια δίνει και αξία στα κτήματα μας» αναφέρει ο αγρότης και κάτοικος της περιοχής Δημήτρης Γεώργαρη.

«Κάνουμε το καθήκον μας και τίποτα παραπάνω. Οι δρόμοι αυτοί είναι για τους αγρότες σημαντικοί ώστε να φτάνουν στα κτήματα τους με ασφάλεια και να μπορούν να παράγουν. Ως δήμος προετοιμάσαμε τις μελέτες, εξασφαλίσαμε τα χρήματα και παρά τα εμπόδια που επιχείρησαν να μας βάλουν υλοποιούμε το έργο. Ως δήμαρχος έχω σκοπό να βοηθήσω το δήμο μου και τους ανθρώπους του, αυτό κάνω από την πρώτη ημέρα» δήλωσε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος

Το έργο περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 3,06 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Κουταλά του Δήμου Κορινθίων, που εξυπηρετεί την πρόσβαση στις αγροτικές περιοχές των οικισμών Σπαθοβουνίου και Μαψού. Επίσης πλευρικά της οδού προβλέπεται κατασκευή αποστραγγιστικών τάφρων για τη συλλογή και απαγωγή των όμβριων υδάτων. Παρουσιάζει στην εκτέλεσή του αρκετές δυσκολίες οι οποίες όμως αντιμετωπίζονται. Αυτές οι δυσκολίες , όπως είχε δηλώσει ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος σε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ μετά τις προσφυγές Σταυρέλη , ήταν ο λόγος των μικρών εκπτώσεων και όχι άλλου είδους στοχεύσεις όπως είχε υπονοήσει η παράταξη του.

Σε εξέλιξη είναι και το δεύτερο έργο αγροτικής οδοποιίας στον Άγιο Ιωάννη όπου επίσης προβλέπεται ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού και πλευρικά , κατασκευή αποστραγγιστικών τάφρων για τα όμβρια ύδατα. Αναμένεται την επόμενη εβδομάδα η έναρξη και του τρίτου στο κομμάτι Αμόνι – Καλογερολίμανο με ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 5,24 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Σοφικού του Δήμου Κορινθίων, που εξυπηρετεί την πρόσβαση σε αγροτοδασικές εκτάσεις νότια του οικισμού “Αμόνι” και κατασκευή αποστραγγιστικών τάφρων για συλλογή και απαγωγή των όμβριων υδάτων. Ο δρόμος αυτός θα αποτελέσει και οδό διαφυγής των κατοίκων του Αμονίου σε περίπτωση πυρκαγιάς και συντομεύει κατά πολύ την πρόσβαση στο Καλογερολίμανο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *