Επικαιρότητα

Ξεκινά η ανασκαφή στο Αρχαίο Στάδιο Ισθμίας

Social spread

Στην εκδήλωση για την επίσημη αναγγελία της έναρξης των ενεργειών για την «Ανασκαφή του Αρχαίου Σταδίου της Ισθμίας» παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, στον Αρχαιολογικό Χώρο του Αρχαίου Σταδίου Ισθμίας.

Την εκδήλωση «Αρχαίο Στάδιο της Ισθμίας: Ανάδυση στο Φως» διοργάνωσε η Ένωση Φίλων Διώρυγας Κορίνθου «Ο ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ» με τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας και το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας κ. Σωτήρης Πέρρας, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας κ. Παναγιώτα Κασίμη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Απόστολος Παπαφωτίου και αρκετοί φίλοι της Ένωσης.

Ο κ. Γκιώνης δήλωσε πως: «Με σεβασμό στην ιστορία του τόπου μας, o Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Οι φίλοι της Διώρυγας» και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, χαιρετίζουμε την έναρξη των εργασιών εκσκαφής του Αρχαίου Σταδίου Ίσθμιας με στόχο την αναβίωση των αγώνων των Ισθμίων. Η αποκατάσταση του Αρχαίου Σταδίου και η ανασύσταση των Ισθμιακών Αγώνων θα αποτελέσει ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός που θα συμβάλλει στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλάς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *