Δημοτικά νέαΕπικαιρότητα

Ο Δήμος Σικυωνίων τιμά τον Γιάννη Σπανό. Πρεμιέρα ντοκιμαντέρ στην Θεσσαλονίκη

Social spread

Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το ντοκιμαντέρ του Άρη Δόριζα «Πίσω από τη μαρκίζα» που αφορά στη ζωή και το έργο του αείμνηστου Γιάννη Σπανού.

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο είναι παραγωγή της “Whatever Productions Greece” με συμπαραγωγούς τον Δήμο Σικυωνίων, την “Frontstage Entertainment”, το “Μελωδία 99.2” και την ΕΡΤ, παρουσιάστηκε ως ταινία λήξης στο Φεστιβάλ, με πλούσιες αναφορές σε όλο το έργο του μεγάλου συνθέτη μέσα από συνεντεύξεις από τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

Μετά την προβολή του ακολούθησε πάρτι με τους Μωζάικ και DJ, αφιερωμένο στον Γιάννη Σπανό.

Η ταινία αποτελεί ένα εξαιρετικό πορτραίτο του αγαπημένου μας Γιάννη Σπανού, που επιμελείται με μαεστρία και αγάπη, ο σκηνοθέτης Άρης Δόριζας και στο οποίο ο αείμνηστος συνθέτης αναφέρεται σε σπάνιες στιγμές της ζωής του, σε μια από τις τελευταίες on camera συνεντεύξεις του.

Παράλληλα, η παραγωγή εμπλουτίζεται με μαρτυρίες και συνεντεύξεις συνεργατών του Γιάννη Σπανού, τραγουδιστών, μουσικών και παραγωγών, που μιλούν για γνωστές και άγνωστες πτυχές και γεγονότα της κοινής πορείας τους.

Το ντοκιμαντέρ αναμένεται να παρουσιαστεί στο Σικυώνιο κοινό σε ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στον αξέχαστο συνθέτη.