Επικαιρότητα

Πρόσκληση Ένταξης στο Μητρώο Ευάλωτων Ομάδων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Social spread

Στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών που διαβιούν σε δομημένες περιοχές των οποίων οι κατοικίες συνορεύουν ή έχουν μεγάλη εγγύτητα με δάση ή δασικές εκτάσεις, σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών, καλούμε όσους συμπολίτες μας ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, άτομα με κινητικά προβλήματα, κ.λπ.) –εφόσον το επιθυμούν-, να παρέχουν στον Δήμο τα στοιχεία τους, προκειμένου να ενταχθούν στο Μητρώο Ευάλωτων Ομάδων.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι να ενημερώνονται εγκαίρως και με ασφάλεια για την άμεση και συντονισμένη απομάκρυνσή τους σε περίπτωση φυσικών καταστροφών ή ακραίων καιρικών φαινομένων, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η εφαρμογή του μέτρου της «Οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών» στην περιοχή που διαβιούν. στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων της Πολιτείας για την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών, βάσει του υπ’ αρίθμ. πρωτ. Α1161/18-04-2023 εγγράφου της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας (ΑΔΑ: 6ΡΜΙ46ΝΠΙΘ-738).

Για την ένταξή τους στο Μητρώο, τα άτομα που ανήκουν στις Ευάλωτες Ομάδες και διαβιούν στις ανωτέρω αναφερόμενες περιοχές, ή οι προσωπικοί βοηθοί τους, ή τα άμεσα συγγενικά τους πρόσωπα καλούνται να δηλώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους -εφόσον το επιθυμούν- τα οποία θα καταγραφούν στο ειδικό Μητρώο για τις ευάλωτες ομάδες πολιτών του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Περισσότερα εδώ