Επικαιρότητα

Σημαντική συνεργασία με τηνΠρεσβεία της Γαλλίας!

Social spread

Με στόχο την δημιουργία προυποθέσεων ανάπτυξης συνεργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός, υποδέχτηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, στελέχη και διπλωμάτες της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Στην συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο συζητήθηκαν τα θέματα στα οποία μπορεί να αναπτυχθεί συνεργασία, ήτοι, Επενδύσεις, τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, φοιτητές, τοπικά προϊόντα, αρχαιολογία, επίσκεψη των παράλιων μας με γαλάζια σημαία.

Ο Δήμαρχος είχε προετοιμάσει και παρέδωσε έκθεση με τα στοιχεία της περιοχής, οικονομικά, δημογραφικά, στοιχεία ανάπτυξης και προοπτικής προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική βάση συζήτησης και βέβαια συνεργασίας.

«Το βλέμμα μας είναι σταθερά προσανατολισμένο στην εξωστρέφεια. Επιδιώξαμε από την αρχή και καταφέραμε να έχουμε επαφές, συναντήσεις, συνομιλίες εκτός συνόρων , συνεργασίες που μπορούν να αποφέρουν σημαντικά οφέλη στο δήμο Κορινθίων, στον τομέα του τουρισμού αλλά και της οικονομίας, των επενδύσεων, του πολιτισμού. Αυτό το σκοπό υπηρέτησε και η επαφή με τους διπλωμάτες από την Γαλλική Πρεσβεία οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τον τόπο μας και είναι βέβαιο πως θα ξανάρθουν» ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων.

Τους εκλεκτούς επισκέπτες συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Τιμολέων Πιέτρης ο οποίος είχε πραγματοποιήσει τις πρώτες επαφές στην Γαλλική πρεσβεία στις αρχές του έτους παρουσιάζοντας το πλάνο δράσεις και όσα έχουν επιτευχθεί στο δήμο Κορινθίων τα τελευταία 4 χρόνια.

Ο Αντιδήμαρχος συνόδευσε και ξενάγησε τους επισκέπτες μας σε τοπόσημα του δήμου Κορινθίων, στο infokiosk της Αρχαίας Κορίνθου και στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου και τις ανασκαφές που γίνονται εκεί, στην βραβευμένη παραλία «Καλάμια» και βεβαίως στο κανάλι του Ισθμού, πραγματοποιώντας τον διάπλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *