Επικαιρότητα

Τα παιδιά αγκάλιασαν με ζήλο τη βραδιά, με θέμα «Επαγγέλματα του 2030 και Συμπλήρωση Μηχανογραφικού»

Social spread

Μεγάλη προσελευσιμότητα παρατηρήθηκε στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» χθες βράδυ, στο πλαίσιο της ανοιχτής εκδήλωσης, με τίτλο «Επαγγέλματα του 2030 και Συμπλήρωση Μηχανογραφικού» που διοργάνωσε ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, σε συνεργασία με την «Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας».

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που στόχο είχε να βοηθήσει τους μαθητές και τους γονείς σε σχέση με τον επαγγελματικό προσανατολισμό, να κατευθύνει και να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τις σχολές του σήμερα.

Πώς πρέπει να διαβάζουμε, πώς πρέπει να επιλέγουμε τη σχολή, τι είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα, ποια τα «παραθυράκια» που μας ανοίγουν συγκεκριμένα τμήματα και πολλά ακόμη ήταν όσα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν οι ακροατές της δράσης.

Μια παρουσίαση με χιούμορ και ενδιαφέρον

Ο κ. Αποστόλης Τζιανάκης, Σύμβουλος Σπουδών και εισηγητής της εκδήλωσης, εξήγησε με μεγάλο ζήλο πολλές από τις παραμέτρους με βάση τις οποίες οι μαθητές πρέπει να διαλέγουν τις σχολές στο μηχανογραφικό τους δελτίο.

Μέσα από μια παρουσίαση με βίντεο από το σήμερα, χιουμοριστικές πινελιές και αναφορές στο παρελθόν και τη δική του μαθητική πραγματικότητα, κατάφερε να κρατήσει το κοινό που απαντούσε σε ερωτήσεις και συμμετείχε ενεργά. Στο κοινό είδαμε μαθητές από όλες τις τάξεις του Λυκείου αλλά και γονείς που ήρθαν στην εκδήλωση για να ακούσουν με μεγάλο ενδιαφέρον όσα είχε να παρουσιάσει ο κ. Α. Τζιανάκης.

Το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Βλάσης Τσιώτος και οι Αντιδήμαρχοι κ. Ελίνα Μενούνου και κ. Γιάννης Σκέρος.

Δείτε εδώ το βίντεο που δημοσίευσε ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *