Επικαιρότητα

Υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας σήμερα στην Κόρινθο την εργολαβική σύμβαση για τη διαμόρφωση σε περιβαλλοντικό πάρκο τμήματος της ανενεργού μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής

Social spread

Το συμφωνητικό με τον ανάδοχο του έργου διαμόρφωσης σε περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πάρκο τμήματος του χώρου εκατέρωθεν της ανενεργής μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής -από την Κόρινθο ώς το Βέλο-, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στην Κόρινθο, στα γραφεία Π.Ε. Κορινθίας.

“Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα” τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας σε δηλώσεις του, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια επιδιώκει να αναμορφώσει συνολικά και ουσιαστικά τον πιο πάνω χώρο, αναβαθμίζοντάς τον σε περιβαλλοντικό πάρκο έτσι ώστε παράλληλα να αναβαθμιστεί και η ποιότητα ζωής των κατοίκων στις πιο πάνω περιοχές.

Το προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ αυτό έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, έχει ως στόχο δε την αναβάθμιση του χώρου πέριξ της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο ως το Βέλο, με την μεταμόρφωσή του σε ένα δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων και λοιπών δράσεων που θα διαμορφωθούν καταλλήλως με τα απαιτούμενα έργα υποδομής.

Στην υπογραφή σήμερα του συμφωνητικού από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα παρών ήταν, μεταξύ άλλων, και ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο οποίος από την πλευρά του δεσμεύθηκε για την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου, το οποίο στη συγκεκριμένη φάση του υλοποιείται αποκλειστικά σε περιοχή του Δήμου Κορινθίων, ενώ το τμήμα που θα διαμορφωθεί σε αυτή τη φάση ξεκινά από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Κορίνθου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πιο πάνω χώρος, περιμετρικά της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής -σε συνολικό μήκος περί τα 18 χιλιόμετρα-, έχει παραχωρηθεί κατά χρήση από την ΓΑΙΑΟΣΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το τμήμα που θα διαμορφωθεί ξεκινά από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Κορίνθου.

Στην υπογραφή του συμφωνητικού από τον περιφερειάρχη και τον ανάδοχο παρόντες ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης και ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Τάσος Γκιολής, καθώς και η εντεταλμένη για θέματα Πολιτισμού περιφερειακή σύμβουλος Αθηνά Κόρκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *