Δημοτικά νέαΕπικαιρότητα

40 αυτόματους απινιδωτές διέθεσε σε ΟΤΑ, φορείς και σωματεία η Περιφέρεια Πελοποννήσου. 8 παρέλαβε η Π.Ε. Κορινθίας

Social spread

Συνολικά 40 αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές (AED) παρέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου σε εκπροσώπους πρωτοβάθμιων ΟΤΑ, φορέων, αθλητικών σωματείων και αστυνομικών διευθύνσεων από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Οπως σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Υγείας Αγγελου Χρονά και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσου Γκιολή, η κίνηση αυτή της Περιφέρειας γίνεται στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών δημόσιας υγείας.

συμπεριλαμβανομένων και των Διοικητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

“Η πρόληψη αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα και εργαλείο για την αποφυγή ανεπιθύμητων συμβάντων, έστω και μία ζωή να σωθεί θα είναι εξαιρετικό” επισήμανε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι τους απινιδωτές -οι 6 από τους οποίους θα εγκατασταθούν στα διοικητήρια των 5 Π.Ε. και στα γραφεία της έδρας- θα χειρίζονται συγκεκριμένα πιστοποιημένα άτομα τα ονόματα των οποίων θα είναι αναρτημένα στους εν λόγω χώρους.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, εξήρε το έργο που -παρά την ελλιπή της στελέχωση, όπως είπε- επιτελεί με συνέπεια και ζήλο σε καθημερινή βάση η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη σημαντική δουλειά την οποία προσφέρουν οι αντιπεριφερειάρχες Υγείας Αγγ. Χρονάς και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τ. Γκιολής, τους οποίους και ευχαρίστησε.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Συνεχίζοντας, ο περιφερειάρχης εξέφρασε προβληματισμό για την γενικότερη κατάσταση ως προς τον τομέα της πρόνοιας στη χώρας μας, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αποδυθεί σε προσπάθεια για να ανταποκριθεί σε ζητήματα που αφορούν τους ρομά, τα αμεα, τα άτομα με χρόνιες νόσους, ενώ παράλληλα επισήμανε τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής που εφαρμόζει ζητώντας και τη συνεργασία των δήμων:

“Σχεδιάζουμε σχετικά προγράμματα, οι δήμοι να κάνουν προτάσεις ώστε να διαμορφώσουμε την εικόνα των αναγκών και να προωθήσουμε τις προληπτικές δράσεις ανά δήμο” δήλωσε ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος και στην σημαντική οικονομική ενίσχυση που έχει λάβει από την Περιφέρεια το εθνικό σύστημα υγείας -με τη διάθεση πιστώσεων για εξοπλισμό αλλά και κτηριακή αναβάθμιση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, όπως και για την μισθοδοσία επικουρικών γιατρών:

“Κι όμως, παρ’ όλ’ αυτά και παρά τα αιτήματα εξακολουθεί να μην υφίσταται στα Δ.Σ. των νοσοκομείων εκπροσώπηση της αυτοδιοίκησης” κατέληξε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας παρέλαβε συνολικά 8 απινιδωτές οι οποίοι διατέθηκαν στους Δήμους: Κορινθίων, Σικυωνίων, Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων και στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας. Εκπροσωπώντας τον Δήμο Σικυωνίων τον απινιδωτή παρέλαβε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ “Η Μηκώνη” κ. Δημήτρης Ζάρκος

Αναλυτικά η διάθεση των απινιδωτών εδώ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *