Επικαιρότητα

B.Νανόπουλος: Η βεβήλωση στο νεκροταφείο Εξαμιλίων δεν θα μείνει ατιμώρητη!

Social spread

Στο νεκροταφείο των Εξαμιλίων βρέθηκε από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την πρωτοφανή βεβήλωση 100 και πλέον τάφων από αγνώστους το βράδυ της Πέμπτης, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους κατοίκους πως οι δράστες θα εντοπιστούν, θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν. «Η ιεροσυλία που έγινε στο νεκροταφείο Εξαμιλίων με τη βεβήλωση 100 περίπου τάφων ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ. Οι δράστες, υπάρχει τρόπος, θα εντοπιστούν, θα συλληφθούν από την Αστυνομία και θα τιμωρηθούν όπως προβλέπει ο νόμος».

Σήμερα στις 12:00, με πρωτοβουλία του δημάρχου και πρόσκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους και παρουσία των κατοίκων πραγματοποιήθηκε στον χώρο του νεκροταφείου συγκέντρωση προκειμένου να αποφασισθούν οι ενέργειες και τα επιπλέον μέτρα φύλαξης που θα ληφθούν. Ο Δήμαρχος είδε και στο φως της ημέρας την τεράστια καταστροφή σε πάνω από 100 μνήματα, άκουσε τους κατοίκους και συμμεριζόμενος την θλίψη αλλά και την οργή τους για το πρωτοφανές συμβάν ανακοίνωσε την ενίσχυση των υπαρχόντων μέτρων φύλαξης του χώρου και συγκεκριμένα την παράταση των ωρών φύλαξης έως την δύση του ηλίου , την ενίσχυση της περίφραξης ,την τοποθέτηση πόρτας και την επιτήρηση του χώρου με κάμερες σε σημεία που η νομοθεσία επιτρέπει να τοποθετηθούν. Δεσμεύτηκε ακόμα για την οικονομική ενίσχυση των κατοίκων προς αποκατάσταση των ζημιών, οι υπηρεσίες του δήμου Κορινθίων έχουν ήδη ξεκινήσει την καταγραφή ενώ στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου βρέθηκαν στην συγκέντρωση για τις δικές τους ενέργειες.

Ο Δήμαρχος σημείωσε τέλος πως οι ενέργειές του για την δημιουργία του νέου αστυνομικού μεγάρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας στον κόμβο Εξαμιλίων υπηρετούν την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος υψηλής παραβατικότητας που υπάρχει στην περιοχή, τρομοκρατώντας τους κατοίκους και απειλώντας τις περιουσίες και τις ζωές τους. Η εισήγηση για την παραχώρηση του οικοπέδου των 14 στρεμμάτων στον κόμβο των Εξαμιλίων, μια θέση – κλειδί για την παγίωση του ασιθήματος ασφάλειας στην παρακείμενη περιοχή των Εξαμιλίων που δυστυχώς καταγράφει υψηλό δείκτη παραβατικότητας, έγινε στο δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων από τον Δήμαρχο στις 2 Μαρτίου 2022 ως μείζον θέμα,και υπερψηφίστηκε παρά τις ενστάσεις μερίδας συμβούλων της αντιπολίτευσης. Στις 4 Απριλίου 2023 ανακοινώθηκε ο καθορισμός των χρήσεων γης και των όρων δόμησης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (νόμος 5039/2023 , άρθρο 135), εξέλιξη η οποία επιτρέπει την μεταβίβαση του ακινήτου από το δήμο Κορινθίων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την έναρξη κατασκευής του κτιρίου.

Τον Δήμαρχο συνόδευε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων και δικηγόρος κ.Αντώνης Κυριαζής ο οποίος ανέλαβε χωρίς κανένα οικονομικό αντίτιμο την εκπροσώπηση όλων των παθόντων οι οποίοι θα πρέπει να καταθέσουν, καθένας ξεχωριστά, μήνυση κατά αγνώστων ώστε η ενέργεια να αναβαθμιστεί σε κακούργημα, δεδομένου ότι οι ζημιές ξεπερνούν τις 120 χιλιάδες ευρώ και οι δράστες, στα ίχνη των οποίων βρίσκονται οι αρχές, να τιμωρηθούν αναλόγως της πράξης τους και να μην αφεθούν εντός ολίγων ωρών ελεύθεροι. Το δε δημοτικό συμβούλιο, με απόφαση Προέδρου αναμένεται να συγκληθεί εκτάκτως ώστε να λάβει αποφάσεις για το θέμα των Εξαμιλίων.

Στην πρόσκληση του δημάρχου για παρουσία στην συγκέντρωση στο χώρο του νεκροταφείου ανταποκρίθηκε ο Υφυπουργός κ.Χρίστος Δήμας ο οποίος δεσμεύτηκε να κλείσει ραντεβού στον δήμαρχο και εκπροσώπους των κατοίκων ώστε να συναντήσουν τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και να ζητήσουν την ενίσχυση φύλαξης στο χωριό και την επιτάχυνση των διαδικασιών ανέγερσης του νέου αστυνομικού μεγάρου , ο Βουλευτής κ.Κώστας Κόλλιας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας κ.Χαράλαμπος Τετράδης.

Η Δημοτική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της όχι μόνο έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα αλλά καταγεγραμμένα έχει προβεί σε ενέργειες για την αντιμετώπισή του. Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ήταν ο δήμαρχος που έκανε πράξη την ιδιωτική φύλαξη του νεκροταφειακού χώρου και εκείνος ο δήμαρχος που οριοθέτησε τις ενέργειες ώστε το νέο αστυνομικό μέγαρο Κορινθίας να είναι στα Εξαμίλια.

Ήταν, είναι και θα είναι πάντα παρών στα προβλήματα των πολιτών, να τα ακούει και να τα λύνει, αταλάντευτα κινούμενος στην κατεύθυνση της κοινωνικής και όχι της πολιτικής ωφέλειας. Οι πράξεις το υποδηλώνουν και το αποδεικνύουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *