Δημοτικά νέαΕπικαιρότητα

Δράση του Δήμου Σικυωνίων για την περίθαλψη, στείρωση και εξάλειψη επιθετικής συμπεριφοράς των αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Social spread

Στην κοινωνία των ανθρώπων βασική αρχή σεβασμού αποτελεί η αρμονική συμβίωση με τα ζώα και η οριστική απάλειψη κάθε είδους ακροτήτων και στρεβλών νοοτροπιών ως προς τις πρακτικές και τους τρόπους διαχείρισή τους. Στο πλαίσιο αυτό και με βάση τους άξονες της ελληνικής νομοθεσίας ο Δήμος Σικυωνίων υλοποιεί κάθε χρόνο συντονισμένες δράσεις, σίτισης, περίθαλψης και στείρωσης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Επιπλέον, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα και προσπαθώντας να εξαλείψει φαινόμενα επιθετικής συμπεριφοράς αδέσποτων και προβλημάτων δημόσιας υγείας και προστασίας του πληθυσμού, υλοποιεί πρόγραμμα «Περισυλλογής, μεταφοράς και εκπαίδευσης επικίνδυνων ζώων».

Στόχος του προγράμματος είναι ο εντοπισμός επικίνδυνων αδέσποτων, η ασφαλής περισυλλογή τους, η διενέργεια κατάλληλων εξετάσεων από κτηνίατρο, η μεταφορά τους σε φυλασσόμενο χώρο και η εκπαίδευσή τους για την εξάλειψη της επιθετικής συμπεριφοράς. Τα αδέσποτα όταν ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους θα μεταφέρονται και πάλι στον τόπο περισυλλογής του και θα ακολουθούν το δεύτερο μέρος της ολοκληρωμένης φροντίδας τους δηλαδή, την στείρωση, σήμανση, κτηνιατρική φροντίδα και κατά περίπτωση την υιοθεσία τους.

Σ’ αυτήν την προσπάθεια πολύτιμοι αρωγοί και συμπαραστάτες όλοι οι εθελοντές που με αυταπάρνηση βοηθούν στην υλοποίηση των δράσεων του δήμου για τα αδέσποτα. Τους ευχαριστούμε πολύ για την σταθερή παρουσία τους και κυρίως την ανιδιοτελή προσφορά τους στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων και στην μείωση του πληθυσμού τους.

Απώτερος σκοπός του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσεων του Δήμου Σικυωνίων για τη διαχείριση των αδέσποτων είναι η μείωση του αριθμού των ζώων μέσω στειρώσεων, η εξασφάλιση της ευζωίας τους μέσω περίθαλψης, η προστασία δημοτών και επισκεπτών της περιοχής μας από επιθετικές συμπεριφορές και εν τέλει η αρμονική συνύπαρξη στο αστικό περιβάλλον ζώων και ανθρώπων με όρους σεβασμού και αξιοπρέπειας και για τους δύο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *