Επικαιρότητα

Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής: 4 ΚΔΑΠ στην υπηρεσία γονιών και παιδιών

Social spread

Το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορίνθου ενεργοποιεί δυναμικά τομείς των καταστατικών αρμοδιοτήτων του και δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό που όλοι οι ειδικοί επιστήμονες δίνουν ως ορισμό για την ενεργή και αμέριστη συμμετοχή του παιδιού στην εμπειρική μάθηση, τη διασκέδαση και την κοινωνικοποίηση, μέσα από πνευματικές και σωματικές δραστηριότητες, που ολιστικά ωφελούν το παιδί και στηρίζουν τις ανάγκες της οικογένειας.

𝜯𝝄 𝜥έ𝝂𝝉𝝆𝝄 𝜥𝝄𝜾𝝂𝝎𝝂𝜾𝜿ής 𝜫𝝄𝝀𝜾𝝉𝜾𝜿ής 𝜟ή𝝁𝝄𝝊 𝜥𝝄𝝆ί𝝂𝜽𝝄𝝊 ί𝜹𝝆𝝊𝝈𝜺 𝝉𝝆𝜺ίς 𝝂έ𝜺ς 𝜹𝝄𝝁ές 𝜥𝜟𝜜𝜫 𝝈𝝉𝜾ς 𝜹𝜼𝝁𝝄𝝉𝜾𝜿ές 𝜺𝝂ό𝝉𝜼𝝉𝜺ς Ά𝝈𝝈𝝄𝝊- 𝜦έ𝝌𝜶𝜾𝝄𝝊 ,𝜯𝜺𝝂έ𝜶ς 𝜿𝜶𝜾 𝜮𝝄𝝀𝝊𝜸𝜺ί𝜶ς . Σήμερα λειτουργεί μια πρώτη δομή ΚΔΑΠ στην πόλη της Κορίνθου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο. Σκοπός λειτουργίας των ΚΔΑΠ είναι η ουσιαστική στήριξη των γονέων και κηδεμόνων, ιδιαίτερα αυτών που εργάζονται κατά τις απογευματινές ώρες και η διευκόλυνση της μητέρας, είτε εργάζεται είτε είναι σε ανεύρεση εργασίας.

ΣταΚΔΑΠ επιτυγχάνεται η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του παιδιού μέσα από ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες, η παροχή κινήτρων, για να ασχοληθεί το κάθε παιδί με κάτι που πραγματικά του αρέσει, η ανάπτυξηκαλής σωματικής υγείας με τη δημιουργία αθλητικών προγραμμάτων και το σημαντικότερο η κοινωνικοποίηση των παιδιών μέσα από την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων.

𝜯𝜤 𝜠𝜤𝜨𝜜𝜤 𝜯𝜜 𝜥𝜟𝜜𝜫 𝜫𝜪𝜰 𝜤𝜟𝜬𝜰𝜮𝜠 𝜥𝜜𝜤 𝜣𝜜 𝜦𝜠𝜤𝜯𝜪𝜰𝜬𝜞𝜠𝜤 𝜯𝜪 𝜥𝜠𝜨𝜯𝜬𝜪 𝜥𝜪𝜤𝜨𝜴𝜨𝜤𝜥𝜢𝜮 𝜫𝜪𝜦𝜤𝜯𝜤𝜥𝜢𝜮 𝜮𝜯𝜪 𝜟𝜢𝜧𝜪 𝜧𝜜𝜮;

Τα ΚΔΑΠ είναι Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, που λειτουργούν σε χώρους των σχολικών μονάδων του Δήμου Κορίνθου. Στις δομές αυτές απασχολούνται δημιουργικά παιδιά 5 – 12 ετών κατά τις απογευματινές ώρες. Όλοι οι γονείς εκτός από τη μαθησιακή ανάπτυξη των παιδιών αναζητούν και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους μετά τοσχολείο. Εδώ έρχονται τα ΚΔΑΠ να καλύψουν αυτήν την ανάγκη για πραγματική ψυχαγωγία προσφέροντας πλήθος ποιοτικών δραστηριοτήτων που συμβάλλουν ώστε τα παιδιά να κοινωνικοποιούνται με τη βιωματική συμμετοχή τους και να νιώθουν χαρά και διασκέδαση. Δίνεται αμέριστη προσοχή στην ασφάλεια λειτουργίας αυτών των δομών, άλλωστε διέπονται απόαυστηρούς κανόνες ως προς τις προϋποθέσεις έκδοσης άδειας και στελέχωσης των υπηρεσιών που παρέχονται. Όλα τα υλικά των δομών είναι ελεγμένα καθώς και όλα τα υλικά χειροτεχνίας είναι υποαλλεργικά και μη τοξικά. Η καθαριότητα στα ΚΔΑΠ αποτελεί κι αυτή σημαντικό στοιχείο της ασφάλειας των παιδιών, για το σκοπό αυτό προσλήφθηκε αντίστοιχη ειδικότητα εργαζομένου και το ίδιο θα γίνει και στις νέες δομές μας.

Τα ΚΔΑΠ ως θεσμός ιδρύθηκαν το 1996 και ήταν αποκλειστικά Δημόσιες Δομές. Όλα τα ΚΔΑΠ σας ενημερώνουμε ότι συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, γιατί συμμετέχουν στο πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και ΕπαγγελματικήςΖωής (σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α.). Συνεπώς, αν οι γονείς καταθέσουν αίτηση και επιλεγούν να πάρουν το voucher του ΕΣΠΑ, θα έχουν τη δυνατότητα να γράψουν τα παιδιά τους δωρεάν στα ΚΔΑΠ του Δήμου Κορίνθου.

Συχνά, ακούμε τον όρο «δημιουργική απασχόληση», ίσως να μη γνωρίζουμε πλήρως την έννοιά του και τί προσφέρει. Ας δούμε ορισμένες από τις δραστηριότητες των ΚΔΑΠ:

  • Εμπλουτισμός γνώσεων, ο οποίος συμπληρώνει τη σχολική διδασκαλία και προσφέρει σχολική μελέτη.
  • Καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, που προσφέρουν στα παιδιά τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να εξωτερικεύσουν τα ταλέντα τους στη ζωγραφική, στα ψηφιδωτά, στην αγγειοπλαστική, στο τραγούδι, στο Θέατρο, στο κουκλοθέατρο, στο μοντέρνο χορό και τη μουσικοκινητική αγωγή, στη ρομποτική, στα πειράματα φυσικής και χημείας, στην τέχνη του Origami, στην αφήγηση παραμυθιών, στην πληροφορική και σε πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με τη χρήση υπολογιστών κ.α
  • Αθλητισμός και παιχνίδια (ομαδικά παιχνίδια, επιτραπέζια, σκάκι, γυμναστική).
  • Ανάπτυξη κοινωνικών δραστηριοτήτων και περιβαλλοντικής αγωγής.

𝞢𝞽𝞪 𝞙𝞓𝞐𝞟 𝞵𝞪ς, 𝞹𝞸𝞾 𝞼𝞳𝞸𝞹ό έ𝟀𝞸𝞾𝞶 𝞶𝞪 𝞼𝞽𝞰𝞺ί𝞷𝞸𝞾𝞶 𝞹𝞸𝞴ύ𝞹𝞴𝞮𝞾𝞺𝞪 𝞽𝞪 𝞹𝞪𝞲𝞭𝞲ά, σας ενημερώνουμε ότι όλοι οι διδάσκοντες που απασχολούνται, αυτό αφορά και τις νέες δραστηριότητες, είναι πτυχιούχοι. Επιλέγοντας πάντα αξιοκρατικά τους εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με τα παιδιά, σας αναφέρουμε ενδεικτικά τις ειδικότητες: Εκπαιδευτικοί, Καθηγητές εικαστικών, Θεατρολόγοι, Γυμναστές, Φυσικοί, Μουσικοί, Αρχιτέκτονες, Καθηγητές πληροφορικής.

Δώστε, λοιπόν, στα παιδιά σας, μέσα από τις δομές των ΚΔΑΠ, ευκαιρίες για καθημερινό δημιουργικό παιχνίδι και ευχάριστες στιγμές κατά τον ελεύθερό τους χρόνο.

𝞣𝞸 𝞙έ𝞶𝞽𝞺𝞸 𝞙𝞸𝞲𝞶𝟂𝞶𝞲𝞳ής 𝞟𝞸𝞴𝞲𝞽𝞲𝞳ής 𝞓ή𝞵𝞸𝞾 𝞙𝞸𝞺ί𝞶𝞱𝞸𝞾 𝞼𝞪ς 𝞹𝞮𝞺𝞲𝞵έ𝞶𝞮𝞲 𝞶𝞪 𝞼𝞾𝞵𝞵𝞮𝞽ά𝞼𝟀𝞮𝞽𝞮 𝞼𝞽𝞰 𝞶έ𝞪 𝞹𝞺ό𝞼𝞳𝞴𝞰𝞼𝞰 𝞽𝞰ς 𝞔𝞔𝞣𝞐𝞐 στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του ΕΣΠΑ μέσω voucher.

Μείνετε συντονισμένοι στις ανακοινώσεις μας!

Εκ μέρους του ΔΣ του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορίνθου.

Με εκτίμηση.

Ο Πρόεδρος

Βασίλειος Π. Ταγαράς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *