Επικαιρότητα

Με νέα έργα ύψους 7,6 εκ ευρώ κλείνει το 2022 για τον Δήμο Κορινθίων

Social spread

Β.Νανόπουλος: «Συνεχίζουμε με εντατικότερους ρυθμούς τη νέα χρονιά!»

Με έργα νευραλγικής σημασίας ύψους 7,6 εκατομμυρίων ευρώ για την ασφάλεια μετακίνησης και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στην πόλη και στα χωριά, κλείνει το 2022 για το δήμο Κορινθίων. Τα έργα που αποτελούσαν αιτήματα των πολιτών του δήμου για πολλά χρόνια εγκρίθηκαν, δημοπρατούνται και ξεκινούν άμεσα.

Πρόκειται για:

• 𝚱𝚶𝚴𝚫𝚼𝚲𝚰 𝚼𝚿𝚶𝚼𝚺 𝟐,𝟖 𝚬𝚱𝚨𝚻𝚶𝚳𝚳𝚼𝚸𝚰𝛀𝚴 𝚬𝚼𝚸𝛀 από το Υπουργείο Εσωτερικών για την ανάπλαση, αναβάθμιση και αντικατάσταση των πεζοδρομίων στην πόλη της Κορίνθου, έργο αναγκαίο για την ασφαλή κίνηση των πεζών.

• 𝚱𝚶𝚴𝚫𝚼𝚲𝚰 𝚼𝚿𝚶𝚼𝚺 𝟓𝟖𝟎 𝚾𝚰𝚲𝚰𝚨𝚫𝛀𝚴 𝚬𝚼𝚸𝛀 από το Υπουργείο Ασύλου και Μετανάστευσης για την κατασκευή νέων, σύγχρονων πεζοδρομίων από το κέντρο της Κορίνθου, κατά μήκος της οδού Άργους και με τελικό προορισμό τον σταθμό του Προαστιακού. Ένα ακόμα αίτημα πολλών ετών υλοποιείται.

• 𝚱𝚶𝚴𝚫𝚼𝚲𝚰 𝚼𝚿𝚶𝚼𝚺 𝟑 𝚬𝚱𝚨𝚻𝚶𝚳𝚳𝚼𝚸𝚰𝛀𝚴 𝚬𝚼𝚸𝛀 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την βελτίωση και αποκατάσταση σημαντικών για τις παραγωγικές τάξεις αγροτικών οδικών αρτηριών. Πρόκειται για τις οδικές αρτηρίες «Σπαθοβούνι – Μαψός», «Άγιος Ιωάννης Χιλιομόδι» και Αμόνι – Καλογερολίμανο – Ε.Ο Επιδαύρου». Τα έργα δημοπρατούνται με σημερινή απόφαση έγκρισης των όρων από την Οικονομική Επιτροπή.

• 𝚱𝚶𝚴𝚫𝚼𝚲𝚰 𝚼𝚿𝚶𝚼𝚺 𝟕𝟕𝟖 𝚾𝚰𝚲𝚰𝚨𝚫𝛀𝚴 𝚬𝚼𝚸𝛀 για την κατασκευή και τοποθέτηση σκιάστρων (πέργκολες) στις πλατείες της Κορίνθου, περιλαμβανομένης της κεντρικής πλατείας «Παναγή Τσαλδάρη», στα πλαίσια του έργου «Αναπλάσεις πόλης Κορίνθου. Η σύμβαση υπεγράφη σήμερα από τον δήμαρχο Κορινθίων στο γραφείο του παρουσία του αναδόχου και του αρμοδίου Αντιδημάρχου Γιώργου Πούρου.

• 𝚱𝚶𝚴𝚫𝚼𝚲𝚰 𝚼𝚿𝚶𝚼𝚺 𝟓𝟖𝟖 𝚾𝚰𝚲𝚰𝚨𝚫𝛀𝚴 𝚬𝚼𝚸𝛀 για την συντήρηση των κοιμητηρίων του δήμου Κορινθίων. Η Οικονομική Επιτροπή με σημερινή της απόφαση κατακύρωσε το έργο. Ο Ανάδοχος ξεκινά εργασίες αμέσως μετά τις γιορτές.

𝜝𝜜𝜮𝜤𝜦𝜢𝜮 𝜨𝜜𝜨𝜪𝜫𝜪𝜰𝜦𝜪𝜮 / 𝜟𝜢𝜧𝜜𝜬𝜲𝜪𝜮 𝜥𝜪𝜬𝜤𝜨𝜣𝜤𝜴𝜨

«Μια άκρως παραγωγική και επιτυχημένη σε επίπεδο χρηματοδοτήσεων χρονιά κλείνει για το δήμο Κορινθίων με πολύ σημαντικά κονδύλια. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι η πολλή δουλειά που κάναμε το προηγούμενο διάστημα σε επίπεδο προετοιμασίας και κατάθεσης φακέλων και προτάσεων είχε θετικά αποτελέσματα. Τα έργα με την ολοκλήρωση τους βελτιώνουν την ζωή των πολιτών του δήμου και ικανοποιούν αιτήματα πολλών χρόνων. Συνεχίζουμε με εντατικότερους ρυθμούς και τη νέα χρονιά γνωρίζοντας καλά πως μόνο η μεθοδική και με συνέπεια εργασία μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και για εμάς, σε αυτήν την δημοτική αρχή, το αποτέλεσμα σε όφελος των πολιτών είναι πάντοτε ο στόχος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *