Δημοτικά νέαΕπικαιρότητα

«Ευπάθεια και πρόληψη στην Τρίτη Ηλικία»: Μια σημαντική ημερίδα από τον Δήμο Σικυωνίων

Social spread

Ο Δήμος Σικυωνίων διοργανώνει την Κυριακή 7 Μαΐου, ώρα 11:30 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, ημερίδα με τίτλο: «Ευπάθεια και πρόληψη στην Τρίτη Ηλικία». Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι οι:

Κωνσταντίνος Στολάκης, MD Γηρίατρος με θέμα: «Γηριατρική Ευπάθεια»

Κωνσταντίνος Συριάνος, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc, Γεωπόνος Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου BSc, με θέμα: «Διατροφική παρέμβαση και πρόληψη της γηριατρικής ευπάθειας»

Η Γηριατρική ευπάθεια είναι ένα κοινό σύνδρομο με σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας. Η ολιστική προσέγγιση του ασθενούς με πολυδιάστατες αλλά και εξατομικευμένες παρεμβάσεις και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, στην διατροφή, στην φυσική άσκηση, στην αποφυγή του αλκοόλ και του καπνίσματος, αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για την αντιμετώπισή της και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας. Το θέμα δεν αφορά μόνο τα ηλικιωμένα άτομα, αλλά ευρύτερα το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον τους, αφού οι επιπτώσεις της γηριατρικής ευπάθειας επηρεάζουν σημαντικά τις εκφάνσεις της ζωής του ατόμου που πάσχει από αυτήν.

Συνεπώς, μας αφορά όλους η αντιμετώπιση της γηριατρικής ευπάθειας αφού με τον έναν ή τον άλλον τρόπο επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα τις ζωές, δεδομένου ότι όλοι επιθυμούμε την ευζωία των ηλικιωμένων συγγενών και φίλων μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *