Δημοτικά νέαΕπικαιρότητα

Κιάτο-Νεμέα: Οριστικοποιείται η μελέτη – Προχωρά ένας κομβικός οδικός άξονας

Social spread

Η παρουσίαση της Μελέτης του Οδικού Άξονα Κιάτου – Νεμέας έγινε πριν λίγες μέρες στο Δημαρχείο Σικυωνίων. 

Η μελετητική ομάδα παρουσίασε τις προτάσεις της στον δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και στους αντιδημάρχους Γιάννη Μυττά και Κώστα Σαρχάνη και άκουσε με προσοχή τις παρατηρήσεις των τριών ανδρών. 

Η μελέτη οδοποιίας και η σύνταξη φακέλου του έργου, όπως επεσήμανε ο Σπύρος Σταματόπουλος, αποτελούν το πρώτο βήμα για την υλοποίηση ενός κομβικού έργου, ενός οδικού άξονα που όλη η Κορινθία περιμένει. Η σύνδεση του Κιάτου με τη Νεμέα, τόνισε ο δήμαρχος Σικυωνίων, μέσω ενός ασφαλούς και γρήγορου δρόμου θα προσφέρει σημαντικά οφέλη τόσο για την ανάπτυξη των εμπορικών δραστηριοτήτων και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, όσο και για την γρήγορη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων. 

Εκείνο όμως που φιλοδοξούμε να πραγματώσει αυτός ο οδικός άξονας, υπογράμμισε, είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Νεμέας και της Σικυώνας, καθώς η σύνδεση των δύο ιστορικών περιοχών, με την πολιτιστική κληρονομιά αιώνων που φέρουν, θα ενισχύσει το τουριστικό και πολιτιστικό αποτύπωμά τους δημιουργώντας σωρεία αναπτυξιακών ωφελημάτων. Συνεπώς, μελετούμε με ιδιαίτερη προσοχή, κατέληξε, το έργο ώστε να εκπληρώσει τους στόχους μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Μετά την ολοκλήρωση των μελετών το έργο θα προωθηθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ώστε να εκκινήσει το συντομότερο η κατασκευή του.

Πηγή: Korinthostv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *