Επικαιρότητα

Βασίλης Νανόπουλος: Λύνουμε θέματα δεκαετιών – βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών!

Social spread

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ ο δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος με αντικείμενο την διπλή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορινθίων την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023. Ο κ.Δήμαρχος θέλησε να τονίσει τις πολύ σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν, όπως η παραχώρηση των μπαζωμάτων Αγίου Νικολάου στο δήμο, προκειμένου οι πολίτες να έχουν την ενημέρωση και την γνώση που είναι απαραίτητη. «Τα θέματα για τα οποία αποφασίσαμε είναι καθοριστικά για το μέλλον του δήμου Κορινθίων. Ως δημοτική αρχή, στα πλαίσια της απλής αναλογικής και χωρίς να έχουμε την πλειοψηφία κατορθώνουμε να είμαστε αποτελεσματικοί σε όφελος των δημοτών. Οι πολίτες το βλέπουν και το αναγνωρίζουν» ανέφερε ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Τα μπαζώματα παραχωρούνται στο δήμο Κορινθίων

Ιστορική για τον δήμο Κορινθίων η συνεδρίαση της 19ης Ιουνίου 2023. Το σώμα κλήθηκε να υπερψηφίσει και το έπραξε, την αποδοχή της παραχώρησης της έκτασης στην περιοχή του Αγίου Νικολάου – γνωστή στους Κορίνθιους ως μπαζώματα- από την ΕΤΑΔ στο δήμο Κορινθίων έναντι αντιτίμου. Ο Δήμαρχος στην εισήγηση του έκανε λόγο για ιστορική στιγμή και δικαίωση ενός αγώνα ετών, μιας σκληρής διαπραγμάτευσης που οδήγησε στο βέλτιστο αποτέλεσμα για το δήμο αφού πλέον ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση, συνολικά, της έκτασης και της απόδοσής της σε κατοίκους και επισκέπτες. Δεν υπερψήφισαν την παραχώρηση οι κυρίες Βιβή Τζέκου και Πόλυ Δαγκοπούλου – Τσόγκα. Απομένει για την τελική παραχώρηση η θετική απόφαση του Δ.Σ της ΕΤΑΔ το οποίο συνεδριάζει την προσεχή Πέμπτη.

Μονάδες αφαλάτωσης σε Αμόνι, Κόρφο και Κεχριές

Το αίτημα προς το Βαρδινογιάννειο ίδρυμα ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο για την δημιουργία τριών μονάδων αφαλάτωσης στο δήμο Κορινθίων. Πρόκειται για έργα τα οποία περιλαμβάνονται στην σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του Ιδρύματος και του δήμου, θέματα που έχουν τεθεί εδώ και μήνες ως προτεραιότητα από τον δήμαρχο Κορινθίων και πλέον βρίσκονται στην τελική ευθεία με την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών.

Οι μονάδες θα τοποθετηθούν στις Κεχριές (εντός του στρατοπέδου), στον Κόρφο και στο Αμόνι και θα συνδράμουν καθοριστικά στο ζήτημα της αντιμετώπισης της λειψυδρίας, ενός φαινομένου παγκοσμίου που πλήττει και τον δήμο Κορινθίων

Νέοι Πρόεδροι σε νομικά πρόσωπα του δήμου Κορινθίων

Με διαπιστωτική πράξη Δημάρχου αντικαταστάθηκαν μέλη των νομικών προσώπων, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής. Πρόεδρος στο Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κορίνθου κ.Βασίλης Γεώργαρης και Πρόεδρος στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ο τ. Λιμενάρχης Κορίνθου κ.Παναγιώτης Λαζόπουλος. «Όσα δεν έγιναν τον τελευταίο χρόνο στα δυο νομικά πρόσωπα θα γίνουν μέχρι το τέλος της θητείας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

800.000 ευρώ για δημιουργία μονοπατιών στο δήμο Κορινθίων

Στην έγκριση της προγραμματικής σύμβασης με τη Διεύθυνση Δασών του Υπουργείου

Περιβάλλοντος για την δημιουργία μονοπατιών σε όλο το εύρος του δήμου Κορινθίων προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο . Τα χρήματα που έχουν εγκριθεί είναι 800.000 ευρώ.

Ξεκινά η κατασκευή 11 νέων παιδικών χαρών

Η οικονομική επιτροπή κατακύρωσε την σύμβαση εκτέλεσης έργου 11 νέων παιδικών χαρών. Με την τυπική υπογραφή τη σύμβασης τις επόμενες ημέρες ξεκινά η υλοποίηση προκειμένου να ενισχυθεί το ασφαλές και πιστοποιημένο δίκτυο παιδικών χαρών για το οποίο εξ αρχής η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε και υλοποιεί!

Τέλος, η οικονομική επιτροπή κατακύρωσε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ προϋπολογισμού 1,7 εκ ευρώ για την ενίσχυση των δημοτών που χρήζουν βοηθείας και είναι δικαιούχοι του προγράμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *