Επικαιρότητα

Δήμος Κορινθίων: Προχωρά η πολεοδόμηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού με τρεις τροποποιήσεις

Social spread

𝞑.𝞜𝞪𝞶ό𝞹𝞸𝞾𝞴𝞸ς: 𝞔𝞳𝞹𝞴𝞰𝞺ώ𝞶𝞸𝞾𝞵𝞮 𝞽𝞸 𝞪ί𝞽𝞰𝞵𝞪 𝞽𝞰ς 𝞳𝞸𝞺𝞲𝞶𝞱𝞲𝞪𝞳ής 𝞳𝞸𝞲𝞶𝟂𝞶ί𝞪ς 𝟂ς έ𝟀𝞸𝞾𝞵𝞮 𝞳𝞪𝞱ή𝞳𝞸𝞶!

Συνεχίζεται η διαδικασία πολεοδόμησης του 6ου Συντάγματος πεζικού Κορίνθου, διαδικασία η οποία αποδίδει το στρατόπεδο στην πόλη ,εκπληρώνοντας ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών. Το δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων με νέα απόφαση του (6 Ιουνίου 2022) τροποποιεί το ύψος των κατοικιών που θα αναγερθούν από 12 σε 7,5 μέτρα, διατηρεί το γήπεδο που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου και δημιουργεί πάρκο 20 τουλάχιστον στρεμμάτων στο νότιο τμήμα του.

Ο Δήμος Κορινθίων με στοχευμένη πολιτική και άρτια διαπραγμάτευση κατόρθωσε να επιτύχει για πρώτη φορά συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του χώρου, το ΤΕΘΑ και να απολάβει πλέον του 50% της έκτασης του, έκταση που θα έρθει στην ιδιοκτησία του με την ολοκλήρωση της πολεοδόμησης.

Συνεχίζεται η διαδικασία πολεοδόμησης του 6ου Συντάγματος πεζικού Κορίνθου, διαδικασία η οποία αποδίδει το στρατόπεδο στην πόλη ,εκπληρώνοντας ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών. Το δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων με νέα απόφαση του (6 Ιουνίου 2022) τροποποιεί το ύψος των κατοικιών που θα αναγερθούν από 12 σε 7,5 μέτρα, διατηρεί το γήπεδο που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου και δημιουργεί πάρκο 20 τουλάχιστον στρεμμάτων στο νότιο τμήμα του. Ο Δήμος Κορινθίων με στοχευμένη πολιτική και άρτια διαπραγμάτευση κατόρθωσε να επιτύχει για πρώτη φορά συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του χώρου, το ΤΕΘΑ και να απολάβει πλέον του 50% της έκτασης του, έκταση που θα έρθει στην ιδιοκτησία του με την ολοκλήρωση της πολεοδόμησης.

𝞛𝞮 𝞽𝞰𝞶 𝞹𝞸𝞴𝞮𝞸𝞭ό𝞵𝞰𝞼𝞰 𝞽𝞸𝞾 6𝞸𝞾 𝞢𝞾𝞶𝞽ά𝞬𝞵𝞪𝞽𝞸ς 𝞟𝞮𝞯𝞲𝞳𝞸ύ

• 𝞐𝞹𝞸𝞵𝞪𝞳𝞺ύ𝞶𝞸𝞶𝞽𝞪𝞲 𝞸𝞲 𝞭𝞸𝞵ές 𝞵𝞮𝞽𝞪𝞶𝞪𝞼𝞽ώ𝞶 που σήμερα λειτουργούν στο χώρο. Αυτό ζητούσε η κοινωνία, αυτό γίνεται!

• 𝚬𝛑𝛊𝛕𝛖𝛄𝛘ά𝛎𝛆𝛕𝛂𝛊 𝛈 𝛔ύ𝛎𝛅𝛆𝛔𝛈 𝛍𝛆 𝛕𝛐𝛎 𝛐𝛊𝛋𝛊𝛔𝛕𝛊𝛋ό 𝛊𝛔𝛕ό, οι περιμετρικές μάντρες που οριοθετούν το στρατόπεδο πέφτουν, η πόλη αποκτά πρόσβαση και χρήση!

• 𝚨𝛎𝛂𝛃𝛂𝛉𝛍ί𝛇𝛆𝛕𝛂𝛊 𝛕𝛐 𝛂𝛔𝛕𝛊𝛋ό 𝛑𝛆𝛒𝛊𝛃ά𝛌𝛌𝛐𝛎 και το στρατόπεδο ενσωματώνεται στην πόλη! Η Κόρινθος δημιουργεί ένα νέο σημείο αναφοράς!

• 𝚨𝛎𝛂𝛑𝛕ύ𝛔𝛔𝛐𝛎𝛕𝛂𝛊 𝛘ώ𝛒𝛐𝛊 𝛑𝛒𝛂𝛔ί𝛎𝛐𝛖, πολιτισμού, αθλητισμού, εκπαίδευσης και διοίκησης, οι χρήσεις γης είναι ανοιχτές ενώ κατοχυρώνεται δικαίωμα αγοράς ή απαλλοτρίωσης οικοπέδων εντός του χώρου. Ο Δήμος αποκτά λόγο και παρέμβαση!

𝞓𝞖𝞚𝞨𝞢𝞖 𝞓𝞖𝞛𝞐𝞠𝞦𝞞𝞤 𝞙𝞞𝞠𝞘𝞜𝞗𝞘𝞨𝞜 𝞑𝞐𝞢𝞘𝞚𝞖 𝞜𝞐𝞜𝞞𝞟𝞞𝞤𝞚𝞞𝞤:«Η πολεοδόμηση του στρατοπέδου προχωρά ώστε να επιτύχουμε την απόδοση του στην πόλη και τους πολίτες. Είναι καθήκον μου ως Δήμαρχος Κορινθίων και το επιτελώ με ευθύνη! 𝞣𝞸 𝞭𝞰𝞵𝞸𝞽𝞲𝞳ό 𝞼𝞾𝞵𝞫𝞸ύ𝞴𝞲𝞸 𝞵𝞮 𝞽𝞰𝞶 𝟀𝞱𝞮𝞼𝞲𝞶ή 𝞽𝞸𝞾 𝞪𝞹ό𝞿𝞪𝞼𝞰 𝞼𝞽ά𝞱𝞰𝞳𝞮 𝞼𝞽𝞸 ύ𝟁𝞸ς 𝞽𝟂𝞶 𝞹𝞮𝞺𝞲𝞼𝞽ά𝞼𝞮𝟂𝞶. 𝞖 ώ𝞺𝞪 𝞽𝟂𝞶 𝞴ό𝞬𝟂𝞶 έ𝟀𝞮𝞲 𝞽𝞮𝞴𝞮𝞲ώ𝞼𝞮𝞲, 𝞮ί𝞶𝞪𝞲 𝞰 ώ𝞺𝞪 𝞽𝟂𝞶 έ𝞺𝞬𝟂𝞶 και αυτά υλοποιούμε ως δημοτική αρχή. Με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και την επίλυση ζητημάτων που για χρόνια κρατούσαν την ανάπτυξη και την προοπτική του δήμου πίσω, βαδίζουμε ως δημοτική αρχή επι πραγματικού και όχι βάσει θεωριών και επιθυμιών που στερούνται υπόβαθρου υλοποίησης . 𝞣𝞸 𝞭𝞰𝞵𝞸𝞽𝞲𝞳ό 𝞼𝞾𝞵𝞫𝞸ύ𝞴𝞲𝞸 𝞙𝞸𝞺𝞲𝞶𝞱ί𝟂𝞶 𝟂ς 𝞭𝞰𝞵𝞸𝞳𝞺𝞪𝞽𝞲𝞳ά 𝞮𝞳𝞴𝞮𝞬𝞵έ𝞶𝞸 ό𝞺𝞬𝞪𝞶𝞸 𝞹𝞸𝞾 𝞮𝞳𝞹𝞺𝞸𝞼𝟂𝞹𝞮ί ό𝞴𝞸𝞾ς 𝞽𝞸𝞾ς 𝞙𝞸𝞺ί𝞶𝞱𝞲𝞸𝞾ς 𝞼𝞾𝞶𝞮𝟀ί𝞯𝞮𝞲 𝞪𝞽𝞪𝞴ά𝞶𝞽𝞮𝞾𝞽𝞪 𝞼𝞽𝞰𝞶 𝞹𝞸𝞺𝞮ί𝞪 𝞾𝞴𝞸𝞹𝞸ί𝞰𝞼𝞰ς 𝞵𝞲𝞪ς 𝞲𝞼𝞽𝞸𝞺𝞲𝞳ής 𝞬𝞲𝞪 𝞽𝞰𝞶 𝞹ό𝞴𝞰 𝞪𝞹ό𝞿𝞪𝞼𝞰ς. Την απόφαση της πολεοδόμησης που αποδίδει το στρατόπεδο στην πόλη, το εντάσσει στον ιστό της αναβαθμίζει το αστικό περιβάλλον. 𝚬ί𝛍𝛂𝛊 𝛖𝛑𝛆𝛒ή𝛗𝛂𝛎𝛐ς 𝛑𝛐𝛖 𝛚ς 𝛅ή𝛍𝛂𝛒𝛘𝛐ς 𝛉𝛂 𝛖𝛑𝛐𝛄𝛒ά𝛙𝛚 𝛕𝛈𝛎 𝛑𝛂𝛒𝛂𝛘ώ𝛒𝛈𝛔𝛈 𝛕𝛐𝛖 𝟔𝛐𝛖 𝛔𝛖𝛎𝛕ά𝛄𝛍𝛂𝛕𝛐ς 𝛑𝛆𝛇𝛊𝛋𝛐ύ 𝛔𝛕𝛐𝛎 𝛅ή𝛍𝛐 𝚱𝛐𝛒𝛊𝛎𝛉ί𝛚𝛎 𝛆𝛋𝛑𝛌𝛈𝛒ώ𝛎𝛐𝛎𝛕𝛂ς 𝛕𝛈𝛎 𝛆𝛑𝛊𝛉𝛖𝛍ί𝛂 𝛕𝛚𝛎 𝛔𝛖𝛍𝛑𝛐𝛌𝛊𝛕ώ𝛎 𝛍𝛐𝛖.»

Βίντεο με την εισήγηση του Δημάρχου :

Βίντεο από την συνέντευξη τύπου:

https://www.facebook.com/korinthiondimos/videos/761229848381848

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *