Δημοτικά νέαΕπικαιρότητα

Πρότυπο Θεματικό Πάρκο στον Δήμο Σικυωνίων

Social spread

Ένα πρότυπο θεματικό πάρκο που θα συνδυάζει και θα αναδεικνύει τόσο τους μύθους και την ιστορία, όσο και τις πλούσιες φυσικές ομορφιές του Δήμου Σικυωνίων βρίσκεται στα σκαριά εδώ και λίγο καιρό!

Στο πλαίσιο αυτό πριν λίγες μέρες βρέθηκε στο Κιάτο η δημιουργική ομάδα Dream Workers με επικεφαλής τον Γρηγόρη Αβανίδη, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Σπύρου Σταματόπουλου, προκειμένου να γίνει ένας αρχικός σχεδιασμός για την δημιουργία του Πρότυπου Θεματικού Πάρκου, το οποίο θα είναι το πρώτο που θα λειτουργεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Της διεξοδικής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε, προηγήθηκε ξενάγηση σε αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου Σικυωνίων, από το αρχαίο Θέατρο στην Σικυώνα έως τη λίμνη Δόξα στον Φενεό.

Η μελετητική ομάδα, ιδιαίτερα έμπειρη αφού έχει αναλάβει όλα σχεδόν τα γνωστά θεματικά πάρκα στην Ελλάδα («Μύλος των ξωτικών» -Τρίκαλα, «Ονειρούπολη» – Δράμα, «Εργοστάσιο σοκολάτας», κ.ά.) άκουσε με προσοχή τις σκέψεις και το όραμα του δημάρχου Σικυωνίων, Σπύρου Σταματόπουλου για την δημιουργία ενός πρότυπου θεματικού πάρκου που θα έχει σκοπό να παρέχει εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές εμπειρίες στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τους μύθους και την ιστορία της περιοχής, αλλά και να ανακαλύψουν την πλούσια βιοποικιλότητα της φύσης και να εκτιμήσουν τη σημασία της διατήρησής της.

Ο επικεφαλής της μελετητικής ομάδας κ. Αβανίδης τόνισε με τη σειρά του ότι «με τα θεματικά πάρκα ολόκληρες πόλεις αλλάζουν..» καθώς αυτά αποτελούν  μείζονα μοχλό τουριστικής ανάπτυξης δεδομένου ότι λειτουργούν ως πόλος έλξης οικογενειών με παιδιά, δηλαδή του βασικού κορμού του τουρισμού.

Πηγή: Korinthostv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *